![]() |
Kıymalı Makarna-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Makarna-Yemek TarifleriKıymalı Makarna (4 Kişilik) Malzemeler 500 gr Makarna 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı) 1 Büyük Soğan 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş) 1 Çorba Kaşığı Havuç 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Defne Yaprağı 150 gr Dana Kıyması (Yağsız) 3 Çorba Kaşığı Salça 12 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız ![]() Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|