![]() |
Kıymalı Makarna-Yemek Tarifleri
Kıymalı Makarna (4 Kişilik) Malzemeler 500 gr Makarna 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı) 1 Büyük Soğan 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş) 1 Çorba Kaşığı Havuç 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Defne Yaprağı 150 gr Dana Kıyması (Yağsız) 3 Çorba Kaşığı Salça 12 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Salçayı ve 2 su bardağı suyu ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız. Bu arada makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz. Sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.