Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, dolmasıyemek, mısırlı, tarifleri

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri




Mısırlı biber dolması-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci

8 adet büyük boy dolma biber

1-1/4 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz karabiber

400 gr Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)

300 gr Konserve mısır (suyu süzülmüş)

1 baş orta boy doğranmış soğan

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

100 gr Doğranmış yeşil acı biber

1/2 çay kaşığı toz kimyon

50 gr Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Süslemek için kırmızı biber halkaları

HAZIRLANIŞI

Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın

Her servis 282 kalori, 9 gr Protein, 10 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 5 gr Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir

AFİYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri




Mısırlı Biber Dolması Tarifi

Mısırlı biber dolması malzemeleri;

1 bardak pirinç, 8 dolmalık biber, tuz, karabiber, 400 gram barbunya konservesi, 300 gram mısır konservesi, 1 soğan, ceviz içi, 100 gram yeşil acı biber, yarım çay kaşığı toz kimyon, 50 gram kaşar peyniri

Mısırlı biber dolması yapılışı;

biberlerin kafalarını ve çekirdeklerini çıkartalım Tuzlu suda 5 dakika haşlayalım ve süzelim Boş bir kapta pirinç, barbunya, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve tuzu karıştırarak harç yapalım

Dolmaları tepsiye dizelim, üstlerini de folyoyla kapatalım 250 derecede ısınmış fırına sürelim ve yaklaşık yarım saat pişirelim Süre bitince folyoyu kaldıralım ve peynir rendesini serpiştirelim

Peynirin erimesini sağlamak için 5 dakika daha fırında bekletelim ve süsleyerek servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.