ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930210)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:29 AM

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri
 

Mısırlı biber dolması-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

1 su bardağı Amerikan Pirinci

8 adet büyük boy dolma biber

1-1/4 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz karabiber

400 gr Konserve barbunya fasulyesi (suyu süzülmüş)

300 gr Konserve mısır (suyu süzülmüş)

1 baş orta boy doğranmış soğan

1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

100 gr Doğranmış yeşil acı biber

1/2 çay kaşığı toz kimyon

50 gr Kaşar peyniri (isteğe bağlı)

Süslemek için kırmızı biber halkaları

HAZIRLANIŞI

Biberlerin saplarını çıkarın ve içindeki çekirdeklerini ayıklayıp yıkayın Biberleri bir tencerede kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar haşlayarak suyunu süzün Biberlerin içini tuz ve toz biber ile ovarak bir kenarda bekletin Bir kabın içinde pirinç, fasulye, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırın Biberlerin içini pirinç karışımı ile doldurun Dolmaları fırın kabına dizip üzerini folyo kağıt ile örtün 250 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika pişirin Tepsinin üzerindeki folyoyu çıkarıp dolmaların üzerine kaşar peyniri serpiştirin Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırınlayın Üzerini kırmızı biber ile süsleyerek servis yapın

Her servis 282 kalori, 9 gr Protein, 10 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 5 gr Lif, 0 miligram kolesterol ve 581 miligram sodyum içerir

AFİYET OLSUN!



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:29 AM

Mısırlı Biber Dolması-Yemek Tarifleri
 

Mısırlı Biber Dolması Tarifi

Mısırlı biber dolması malzemeleri;

1 bardak pirinç, 8 dolmalık biber, tuz, karabiber, 400 gram barbunya konservesi, 300 gram mısır konservesi, 1 soğan, ceviz içi, 100 gram yeşil acı biber, yarım çay kaşığı toz kimyon, 50 gram kaşar peyniri.

Mısırlı biber dolması yapılışı;

biberlerin kafalarını ve çekirdeklerini çıkartalım. Tuzlu suda 5 dakika haşlayalım ve süzelim. Boş bir kapta pirinç, barbunya, mısır, soğan, ceviz, acı biber, kimyon ve tuzu karıştırarak harç yapalım.

Dolmaları tepsiye dizelim, üstlerini de folyoyla kapatalım. 250 derecede ısınmış fırına sürelim ve yaklaşık yarım saat pişirelim. Süre bitince folyoyu kaldıralım ve peynir rendesini serpiştirelim.

Peynirin erimesini sağlamak için 5 dakika daha fırında bekletelim ve süsleyerek servis yapalım.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.