BAMYALI TAVUK |
09-21-2009 | #1 |
b@ron
|
BAMYALI TAVUKBAMYALI TAVUK (10 Kişilik) Malzemeler : 750 gr bamya Tuz 1/2 su bardağı sirke 2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 500 gr kemiksiz, but kısmından tavuk 4 adet orta boy domates 2 adet sivribiber 2 su bardağı et suyu 2 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı : Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesin Bol kaynar suya sirke koyup bamyaları bu suda 1-2 dakika haşlayıp süzün Süzdüğünüz bamyaların üzerine soğuk su ilave edip tekrar süzün Tavuk etlerini kuşbaşı biçiminde doğrayın Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları pembeleştirin Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika karıştırarak yağda çevirin Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küçük doğrayın ve tavuk etlerine ilave edin Bamyaları başları yukarı gelecek şekilde tencerenin içine dizin Sivribiber, tuz, limon suyu ve ortasından ikiye ayrılmış soğanı bamyaların üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte bamyalar bırakacakları suyu çekip hafif sararıncaya kadar 10-15 dakika pişrip kaynar haldeki et suyunu ilave edin Bamyaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
__________________
|
|