ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   BAMYALI TAVUK (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=92913)

b@ron 09-21-2009 08:08 PM

BAMYALI TAVUK
 
BAMYALI TAVUK (10 Kişilik)
Malzemeler :
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif750 gr bamya
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gifTuz
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif1/2 su bardağı sirke
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif2 adet kuru soğan
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif2 çorba kaşığı tereyağı
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif500 gr kemiksiz, but kısmından tavuk
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif4 adet orta boy domates
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif2 adet sivribiber
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif2 su bardağı et suyu
http://www.bigglook.com/biggmenu/images/nokta3.gif2 çorba kaşığı limon suyu



http://www.bigglook.com/biggmenu/ima...myalitavuk.jpg
Hazırlanışı :
Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesin. Bol kaynar suya sirke koyup bamyaları bu suda 1-2 dakika haşlayıp süzün. Süzdüğünüz bamyaların üzerine soğuk su ilave edip tekrar süzün. Tavuk etlerini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika karıştırarak yağda çevirin. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küçük doğrayın ve tavuk etlerine ilave edin. Bamyaları başları yukarı gelecek şekilde tencerenin içine dizin. Sivribiber, tuz, limon suyu ve ortasından ikiye ayrılmış soğanı bamyaların üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte bamyalar bırakacakları suyu çekip hafif sararıncaya kadar 10-15 dakika pişrip kaynar haldeki et suyunu ilave edin. Bamyaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.