Kayısılı Parfe |
09-12-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kayısılı ParfeMalzemeler 1 paket bebe bisküvisi 2 yemek kasigi un 1 su bardagi tozseker 200 gr margarin 1 adet yumurta 1/2 litre süt 250 gr kuru kayisi 1 su bardagi findik Sosu için: 1 yemek kasigi nisasta 3 yemek kasigi seker 4 yemek kasigi kakao 1,5 su bardagi su Tarifi Un, seker ve yumurtayi bir tencereye koyup karistirin Süt ilave ederek pisirin Ocaktan indirmeden yag ilave ederek iyice karistirip ocaktan alin Içine bisküvileri kirarak karistirin 2-3 saat suda bekletilmis ve küçük dogranmis kayisilari ve iri dövülmüs findik içlerini koyun Jelatin dösenmis derin bir kaba bosaltin Buzdolabinda 1 gece bekletin Sonra bir tabaga ters çevirin Sos malzemelerini karistirip koyulasincaya kadar pisirin Ilininca parfenin üzerine döküp servis yapin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|