Fırında Mantarlı Tavuk |
09-09-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Fırında Mantarlı TavukFIRINDA MANTARLI TAVUK MALZEMELER: 4 adet bonfile tavuk göğsü 1 su bardağı haşlanmış mantar 1 adet kuru soğan 5-6 diş sarımsak 4 ince dilim kaşar 1 kaşık domates salçası pulbiber, kekik, tuz Sıvıyağ YAPILIŞI: Mantarları limonlu suda haşlayıp ince ince dilimleyin Soğanları piyazlık, sarımsaklarıda halka halka doğrayın Tavanıza 3 kaşık sıvıyağı alıp soğan ve sarımsaklarınızı soteleyin Ardından mantarları da ilave edin ve mantarlar diriliklerini iyice kaybedene kadar (10 dk)kavurun Diğer tarafta bonfilelerinizi enlemesine ortasından kesin Fakat birbirinden ayırmayın Çünkü üst kısmını kapak olarak kullanacaksınız Ortasını açtığınız tavuğa pulbiler, kekik ve tuz serpin Hazırladığınız mantarlı harçla içini doldurup kapak şeklinde kapatın Diğer bonfilelerede aynı işlemi yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine sıvıyağ gezdirip tepsinizi folyo ile kapatın ve 200 C fırında 20 dakika pişirin Bu arada salçayı 2 bardak sıcak suyla açarak sosunu hazırlayın 20 dk sonunda bonfileleri fırından çıkarıp üzerine salça sosunu gezdirin, üzeri açık olarak (folyo ile kapatmadan) tekrar fırına sürün 5 dakika sonra üzerlerine birer dilim kaşar ilave edin 2 dakika daha pişirip, fırınınızı kapatın Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|