Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, izgara, sosu

Izgara Balık Sosu

Eski 09-04-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Izgara Balık Sosu



Izgara Balık sosu



Balık ızgara yaparken hazırlayacağınız terbiye :

Malzemeler

2 adet orta boy soğan
2 adet defne yaprağı
7-8 dal maydanoz, limon, karabiber

Hazırlanışı


1- Soğanı salata soğanı gibi ince halkalara doğrayınız
2-Yıkanmış defne yaprağını, büyük parçalar halindeki maydanozu, karabiberi limon suyunu koyup iyice ovunuz
3-Balıkları ızgaraya koymadan 15-20 dakika önce balıkların üzerine döküp alt üst ediniz
4-Sonra ızgara veya balık tava yapacağınız zaman bu sostan balıkları çıkarıp istediğiniz şekilde pişiriniz
Not: Balıkların ızgaraya yapışmaması ve derisinin kalkmaması için balıklar önce tava yapılacak gibi unlanıp sonra yağlanıp ızgaraya dizilmelidir Derisi soyulmuş balıklar unlanmaz Balıkları ızgarada pişirirken ara sıra fırça ile üzerlerine yağ sürerseniz balıklarınız kurumaz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.