Karayip Adasının Yiyecek Kültürü |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karayip Adasının Yiyecek KültürüKarayip Adasının Yiyecek Kültürü Genelde Afrika, İspanya, Çin ve Hindistan mutfağından etkilenmiş olan Karayipler, özellikle baharat konusunda oldukça zengindir Et yemekleri genelde bol miktarda sebze ve baharatla beraber pişirilirler Jamaika’nın kızarmış tavuğu ve Barbados’un kızarmış uçan balığı önemli et yemeklerindendir Etin yanına deniz ürünleri, buharla pişirilmiş bezelye ve fasülye gibi sebzeler konulur Roti isimli bol miktarda köri ve çeşitli baharatlar içeren ekmekler yapılır Kulkas yaprağı, bamya, pirinç ve bazen de yengeç konularak yapılan; Trinidad ve Tobago Adaları’nın meşhur yemeği callaloo çorbası da Karayipler’in önemli lezzetlerinden biridir |
|