![]() |
Ordu Manileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ordu ManileriOrdu manileri Ordu halk manileri Eller yarim dedikçe Yanar benim yüreğim Yaylânın çimeninde Atım yok ki yayılsa Kalk gidelim sevdiğim Baban yok ki darılsa Gemi geliyor gemi Denizi yara yara Alacağım kız seni Başına vura vura Oy yaylâlar yaylâlar Otunu yesin mallar E kız senin yüzünden Nedir çektiğim hallar Yağmur yağıyor yağmur Abamı giyeceksin Alıp ta ihtiyarı Babamı diyeceksin Hey Ordu güzel Ordu Yokuşu beni yordu Şu Ordu'nun içinde Gönlüm sana vuruldu Bir cigara ver bana Bak dumana dumana Ne ben öldüm kurtuldum Ne sen geldin imana Fındık toplarım fındık Dallarını kırmadan Gel buradan kaçalım Annen bizi duymadan Başımı alıp diyar diyar gidersem Çekek yarimin fıraklarını Gönlümün derdini beyan edersem Dağlar da kaldırmaz meraklarımı Bağı melâhatta nevhinalı gül Kameti karanfil kâkülü sümbül Diş inci, dil mercan, sözleri bülbül Goncaya benzettim dudaklarını Bir yere gitmeye kalmadı mecal Bize hail oldu fenusu hayal Tutuşmağa gelmiş pervane misal Dolaşır gezerim sokaklarını (Tıflı) mahsun gönlü bekam edersem Meramı hâsıl olur, ikram edersem Visali yar ile bayram edersem El dursun öpeyim yanaklarını |
![]() |
![]() |
|