![]() |
Doğu Anadolunun Ünlü Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Anadolunun Ünlü YemekleriDoğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri Mişmiş Tatlısı Malzemeler: Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapımı: Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SAÇ EKMEĞİ TATLISI MALZEME 10 yumurta Yarım kilo un Bir miktar süt Bal veya reçel HAZIRLANIŞI Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|