![]() |
Doğu Anadolunun Ünlü Yemekleri
Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri Mişmiş Tatlısı Malzemeler: Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı 1,5 su bardağı su 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yapımı: Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir. SAÇ EKMEĞİ TATLISI MALZEME 10 yumurta Yarım kilo un Bir miktar süt Bal veya reçel HAZIRLANIŞI Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.