![]() |
Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Pratik Bilgiler (....!?)Siyah noktaları gidermek için, haftada bir sefer cilde peeling (cildi ölü tabakasından kurtarma yöntemi) yapılması gerekiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haftada bir uygulayabileceğiniz bir başka yöntem ise; Sayın Dumankaya'nın tavsiye ettiği yöntem : Eşit miktarda su, mısır unu, ıslatılmış kil ve el kremini karıştırın, bununla cildinizi yavaşça ovarak temizleyin ![]() ![]() Cİldinizdeki püzürlerden de bu sayede de kurtulabilirsiniz ![]() Siyah Noktalar için bir başka yöntem de maskelerdir ![]() ![]() Yulaf Maskesi : Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca sitemizde yayınladığımız ancak gözden kaçan diğer yöntemler ise şöyle; Siyah Noktalar için, genellikle tavsiye edilen maske için ihtiyacınız olan; yalnızca bir kase yoğurt ve bir limonun suyu ![]() ![]() ![]() Limon suyu ile yoğurdu karıştırıp gözlerinize değmeyecek şekilde yüzünüze sürün ve 15 dakika kadar bekleyin ![]() Limon suyu cildinizi dezenfekte eder, sivilcelerinizi kurutur ve siyah noktaların azalmasına yardımcı olurken; yoğurt ise cildinizi beseleyerek nemlendirici vazifesi görür ![]() ![]() Haftada bir defa uygulayabileceğiniz bu maskenin ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayabilirsiniz ![]() Ayrıca isterseniz, maskenizi çıkardıktan sonra, cildinizi içerisine papatya çiçekleri atılmış, kaynamış su buharına 5 dakika kadar tutabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Sivilceler için ise; Maydanozu elinizle küçük küçük koparıp tahta bir havanda ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#2 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Mat saçlar için Saçınızı şampuanladıktan sonra son su olarak bir çaydanlık ılık çayla durulayın ![]() ![]() Ayağınız mı kokuyor? Ilık çay dolu bir leğene ayaklarınızı daldırın ve her akşam yatmadan önce 10 dakika tutun ![]() ![]() Boğaz ağrılarında Posaları süzüp soğuyan demi boğaz ağrılarında gargara olarak kullanılır ![]() Cildiniz çok mu yağlı? Banyodan çıkmadan son su olarak bir çaydanlık çay ile teninizi ovuşturun, balsam vazifesi görün ![]() Derinizdeki yaraların temizlenmesi Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz ![]() Eliniz balık, soğan mı kokuyor? Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor ![]() ![]() ![]() ![]() Gözünüz çapak mı yapıyor? Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun ![]() ![]() Yemek yerken dilinizi mi ısırdınız? Yine ilacı demlikteki çaydır ![]() ![]() Buzdolabınız koku mu yapıyor? Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#3 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Tuz Miktarı : Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir ![]() Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz ![]() Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur ![]() Yemek Tuzluysa : Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ![]() ![]() Mumlar : Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar ![]() Et Yemekleri : Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar ![]() Sütünüz Kaymak Tutmasın : Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz ![]() Sütün Taşmasını Önlemek : Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz ![]() Çatal Biçak Temizlerken : Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kristaller : Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar ![]() Kek Kalıbı : Kek kalibina yagli kagit doseyin ![]() ![]() ![]() Soğan Sarımsak Kokusu : Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun ![]() Sigara Küllükleri : Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur ![]() Etiket İzi : Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz ![]() Cay Lekesi : Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur ![]() ![]() ![]() Etleri yumuşatmak için : Limon suyu etleri yumusatir ![]() ![]() Ekmeğin küflenmemesi için : Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin ![]() Yumurta kırarken : Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin ![]() Kek kalıbı : Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin ![]() Makarna pişirirken : Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz ![]() Yemek taşarsa : Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin ![]() ![]() ![]() Salata : Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin ![]() ![]() Lavaboyu temizlerken : Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir ![]() ![]() Vazodaki çiçekler : Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyunabir adet asprin atılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#4 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Iyi bir çay demlemek için üç sey gerekli: Su, çay ve çay takimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Çay demliginin metal olmamasi ve deterjanla yikanmamasi gerekir ![]() ![]() ![]() * Çayi sicak ve nemli ortamlardan uzak tutun ![]() ![]() * Çayi asla bekletilmis suyla demlemeyin ![]() ![]() ![]() * Kaynayip sogumus suyu tekrar kaynatarak çay demlemeyin ![]() * Demligi önceden isitin, çünkü su dökülürken demlik öyle isi kaybeder ki, çayi çay yapan reaksiyon gerçeklesmez ![]() * Uzmanlar 100 ml su için 2 gr çay öneriyorlar ![]() * Her çayin demleme süresi farkli olmakla birlikte ülkemizde kullanilan fermante siyah çaylar için ideal süre 5 dakika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#5 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Sıktığınız Limonları Atmayın Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz ![]() ![]() Domateslerin Dayanması İçin Buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkartın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirine değdirmeden yerleştirin ![]() ![]() Mutfaktaki Balık Kokusu Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#6 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Yumurta Lekesi Yumurta lekelerini çıkartmak için suyu soğuk olarak kullanmanız şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağ Lekesi Sıçrayan yağlar: Kızartma yaparken ne kadar dikkat etsek de tamamen engelleyemeyiz ![]() ![]() Zeytinyağı lekesini elbiseden çıkartmak için sakın su ya da kolonya kullanmayın ![]() ![]() Tereyağı Lekesi Sentetik kumaşta: Sabunlu su yeterli olacaktır ![]() Pamuklu ve beyaz kumaşta: Yıkamadan önce kuru sabun sürtün ![]() Yünlü veya ipeklide: Talk pudrası ve tebeşir tozundan yararlanın ![]() Ütü Lekesi Sararan kısmı nemlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bir başka yol da sararan kısmı oksijenli su ile ıslatıp, gene ütüyle kurutmaktır ![]() Süt Lekesi , Yıkanabilen kumaştaysa sabunlu bezle silin ![]() Yıkanmaz kumaştaysa benzine batırılmış bir bezle bastırmadan silin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#7 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)Pas Lekesi Sentetik olmayan kumaşlardaki lekeler: Tuzlu limon suyuyla ovuşturun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata Lekesi Çikolata lekesini temizlemenin en iyi yolu gliserinle ovuşturup yağ emici iki kağıt arasında bir müddet bırakarak yağının iyice emilmesini sağlamaktır ![]() ![]() Su Lekesi Çoğumuz bilmeyiz belki ancak kumaşlar üzerinde su da leke yapar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#8 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)![]() ![]() Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun ![]() ![]() ![]() Yeterince soğuyacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#9 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#10 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)YEMEK YAPARKEN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#11 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)YEMEK YAPARKEN 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#12 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)YEMEK YAPARKEN 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#13 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)YEMEK YAPARKEN 4 ![]() ![]() İçine bir miktar rendelenmiş ekmek ilave ederek bir dakika kadar daha pişirin ![]() İstenen kıvama geldiğini göreceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bira ilave edilirse, turtanız yumuşak ve hafif olur ![]() ![]() kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun ![]() canlı olması için biraz tuz serpin ![]() ![]() ![]() ![]() için toz şekere bulamayı unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bıraktığı suyla pişerse daha leziz olur ![]() ![]() ![]() buz parçası atarsanız taşmayı engellemiş olursunuz ![]() ![]() temizlenmesi daha kolay olur ![]() ![]() ![]() soğan ve kereviz sapı ( veya maydanoz ) konursa haşlama suyu çok lezzetli olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#14 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)TEMİZLİK ![]() kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Pratik Bilgiler (....!?) |
![]() |
![]() |
#15 |
b@ron
|
![]() Cevap : Pratik Bilgiler (....!?)LEKELER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|