![]() |
Bingöl Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bingöl ŞiirlerBingöl Şiirler Bingöl Şiirler BİNGÖL ÇOBANLARI Daha deniz görmemiş bir çoban çocuğuyum ![]() Bu dağların en eski âşinasıdır soyum Bekçileri gibiyiz ebenced buraların ![]() Bu tenha derelerin bu vahşi kayaların Görmediği gün yoktur sürü peşinde bizi Her gün aynı pınardan doldurur destimizi Kırlara açılırız çıngıraklarımızla ![]() ![]() ![]() Okuma yok yazma yok bilmeyiz eski yeni; Kuzular bize söyler yılların geçtiğini ![]() Arzu başlarımızdan yıldızlar gibi yüksek; Önümüzde bir sürü yanımızda bir köpek Dolaştırıp dururuz aynı daüssılayı; Her adım uyandırır ayrı bir hatırayı: Anam bir yaz gecesi doğurmuş beni burda Bu çamlıkta söylemiş son sözlerini babam; Şu karşıki bayırda verdim kuzuyu kurda "Suna"mın başka köye gelin gittiği akşam ![]() Gün biter sürü yatar ve sararan bir ayla Çoban hicranlarını basar bağrına yayla ![]() -Kuru bir yaprak gibi kalbini eline al Diye hıçkırır kaval: Bir çoban parçasısın olmasan bile koyun Daima eğeceksin başkalarına boyun; Hülyana karışmasın ne şehir ne de çarşı Yamaçlarda her akşam batan güneşe karşı Uçan kuşları düşün geçen kervanları an! Mademki kara bahtın adını koydu: Çoban! Nasıl yaşadığından ne içip yediğinden Çıngırak seslerinin dağlara dediğinden Anlattı uzun uzun ![]() Şehrin uğultusundan usanmış ruhumuzun Nadir duyabildiği taze bir heyecanla ![]() ![]() ![]() Karıştım o gün bugün bu zavallı çobanla Bingöl yaylarının mavi dumanlarına Gönlümü yayla yaptım Bingöl çobanlarına! |
![]() |
![]() |
|