Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmaniye Yöresel Yemekler El TurşusuOsmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU EL TURŞUSU Malzemesi : 1 adet kabak 5-6 adet patlıcan 5-6 adet yeşil biber 3-4 diş sarımsak Bir miktar sumak ekşisi Yeterince tuz Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır![]() |
|
|
|