ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Akdeniz Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=627)
-   -   Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=908793)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 12:49 AM

Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu
 

Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU

Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU

EL TURŞUSU

Malzemesi :

1 adet kabak

5-6 adet patlıcan

5-6 adet yeşil biber

3-4 diş sarımsak

Bir miktar sumak ekşisi

Yeterince tuz

Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır. Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur. Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur. Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir.El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.