![]() |
Osmaniye Yöresel Yemekler El Turşusu
Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU Osmaniye yöresel yemekler EL TURŞUSU EL TURŞUSU Malzemesi : 1 adet kabak 5-6 adet patlıcan 5-6 adet yeşil biber 3-4 diş sarımsak Bir miktar sumak ekşisi Yeterince tuz Yapılışı: Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır. Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur. Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur. Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir.El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.