Supangle |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
SupangleSupangle 6 kişilik Malzeme: 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı kakao 160 gr bitter çikolata 1 çay bardağı mısır nişastası 1 adet portakalın kabuğu rendesi 1 kahve fincanı portakal suyu 20 adet kedi dili bisküvi Tarifi Tencereye sütü aktarın Bitter çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp içine ilave edin Şeker ve kakaoyu ekleyin Çırpın Orta ateşte çikolata eriyinceye kadar pişirin Mısır nişastasını ayrı bir kasenin içinde portakal suyu ile inceltin Tencerenin içine ekleyin Kısık ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alın Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırın Servis tabağına kedidili bisküvileri tek sıra olacak şekilde dizin Üzerine hazırladığınız karışımı yayın Oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına aktarın ve 1 saat kadar bekletin İsteğe göre rendelenmiş çikolata veya eritilmiş çikolata ile süsleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|