![]() |
Portakal Pelteli Panna Cotta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Pelteli Panna CottaÇağla tatlısız duramaz tatlı olmadan asla diyenler için oldukça hafif lezzetli bir tarif ![]() ![]() Portakal Peltesi İçin : * 1 su bardağı portakal suyu * 1 su bardağı su * 2 yemek kaşığı nişasta * 1/2 su bardağı şeker Panna Cotta İçin : * 2 paket süt kreması (400 gr) * 6 yemek kaşığı pudra şekeri * 2 yemek kaşığı toz jelatin * 1 paket vanilya * 2 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı nişasta * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin ![]() * Krema pudra şekeri nişasta süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın ![]() * Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin ![]() ![]() ![]() * Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın ![]() * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin ![]() * Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|