![]() |
Balık İçin Soslar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık İçin SoslarBalık İçin Soslar ![]() Bu soslar fırın,ızgara ve tavada yapılan balık yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz özel tariflerdir ![]() Yunan usulü zeytinyağlı sos (Skordalia) Ufalanmış ve ıslatılmış bayat ekmek veya patates püresi içine dövülmüş ceviz,zeytinyağı ve sirke ilavesi ile yapılır ![]() Limonlu balık sosu:Eşit miktarda limon suyu ile zeytinyağına dövülmüş sarmısak ilave edip karıştırılarak hazırlanır ![]() ![]() Sirke ve soğanlı balık sosu:Taze soğan ayıklanarak ince ince doğranır ve bir kaba alınır ![]() ![]() ![]() Sicilya usulu zeytinyağlı sos (Sal Moriglio):Zeytinyağına limon suyunda çırpılmış otlar (kekik, maydanoz, biberiye) ve dövülmüş sarımsak ilavesi ile yapılır ![]() Piedmonte usulü (Bagna Cauda) Dövülmüş sarımsağın,çeşitli baharatlı bitkilerin (kekik gibi) zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır ![]() Cenova usulü sos (Pesto) Dövülmüş çam fıstığı ile fesleğenin zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır ![]() Dalmaçya usulü sos:Rafine edilmemiş koyu ev tipi zeytinyağında dövülmüş sarımsağın dinlenmesiyle elde edilir ![]() Marsilya usulu sos (Ailade):Dövülüp zeytinyağında dinlendirilmiş sarımsaklı karışıma Dövülmüş ceviz ilavesi yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|