![]() |
Balık İçin Soslar
Balık İçin Soslar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bu soslar fırın,ızgara ve tavada yapılan balık yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz özel tariflerdir. Yunan usulü zeytinyağlı sos (Skordalia) Ufalanmış ve ıslatılmış bayat ekmek veya patates püresi içine dövülmüş ceviz,zeytinyağı ve sirke ilavesi ile yapılır. Limonlu balık sosu:Eşit miktarda limon suyu ile zeytinyağına dövülmüş sarmısak ilave edip karıştırılarak hazırlanır.Dilerseniz içine ince ince doğranmış maydanoz veya taze soğan ilave edebilirsiniz. Sirke ve soğanlı balık sosu:Taze soğan ayıklanarak ince ince doğranır ve bir kaba alınır.İçerisine zeytinyağı ve sirke ilave edilir.Ayıklanmış ve ince doğranmış dereotu ve bir miktar tuz eklenerek hazırlanır. Sicilya usulu zeytinyağlı sos (Sal Moriglio):Zeytinyağına limon suyunda çırpılmış otlar (kekik, maydanoz, biberiye) ve dövülmüş sarımsak ilavesi ile yapılır. Piedmonte usulü (Bagna Cauda) Dövülmüş sarımsağın,çeşitli baharatlı bitkilerin (kekik gibi) zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır. Cenova usulü sos (Pesto) Dövülmüş çam fıstığı ile fesleğenin zeytinyağı içinde dinlendirilmesi ile yapılır. Dalmaçya usulü sos:Rafine edilmemiş koyu ev tipi zeytinyağında dövülmüş sarımsağın dinlenmesiyle elde edilir. Marsilya usulu sos (Ailade):Dövülüp zeytinyağında dinlendirilmiş sarımsaklı karışıma Dövülmüş ceviz ilavesi yapılır.Ayıklanmış ve ince doğranmış dereotu,sirke ve tuz ilave ederek karıştırılır.(sirke sevmeyenler aynı miktarda limon suyu kullanabilir.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.