Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayseri, mutfağı, yağlama

Yağlama (Kayseri Mutfağı)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlama (Kayseri Mutfağı)







HAMUR İÇİN:

5 su bardağı un

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı maya

1 tatlı kaşığı tuz

Yeterince ılık su

SOS İÇİN:

250 gr kıyma

2 büyük soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

100 gr margarin

2 adet sivri biber

Kırmızı biber

maydanoz

YAPILIŞI:

Kuru maya un ile karıştırılır Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır15-20 dakika bekletilir Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur İçerisine salça eklenip karıştırılır 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınırBir tepsiye ekmek konurÜzerine karışımdan sürülür Aynı işlem harç bitene kadar devam ederÜçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun

Servis Önerileri:

Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz

Püf Noktaları :

Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.