ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yağlama (Kayseri Mutfağı) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898461)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:16 PM

Yağlama (Kayseri Mutfağı)
 


http://www.turkish-media.com/yemekta...ay3[1].jpg

HAMUR İÇİN:

5 su bardağı un

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı maya

1 tatlı kaşığı tuz

Yeterince ılık su

SOS İÇİN:

250 gr kıyma

2 büyük soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

100 gr margarin

2 adet sivri biber

Kırmızı biber

maydanoz

YAPILIŞI:

Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye ekmek konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Servis Önerileri:

Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz.

Püf Noktaları :

Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.