![]() |
Yağlama (Kayseri Mutfağı)
http://www.turkish-media.com/yemekta...ay3[1].jpg HAMUR İÇİN: 5 su bardağı un 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz Yeterince ılık su SOS İÇİN: 250 gr kıyma 2 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 100 gr margarin 2 adet sivri biber Kırmızı biber maydanoz YAPILIŞI: Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıptabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma soğan biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye ekmek konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun. Servis Önerileri: Üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz. Püf Noktaları : Her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.