10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Meyhane Pilavı
Malzeme
- 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet Soğan
- 200 gr Kıyma
- 4 adet Çarliston biber
- 4 adet Domates
- 3 su bardağı Et suyu
- 1 su bardağı Bulgur
- 1 çay kaşığı Yenibahar
- ½ demet Maydanoz
- tuz-karabiber
Hazırlanışı
1 Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın
2 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın
3 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
4 Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın
5 Kuru soğanı piyazlık doğrayın
6 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun
7 Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun
8 Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun
9 En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin
10 Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın
11 En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|