ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kıymalı Meyhane Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898451)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:18 PM

Kıymalı Meyhane Pilavı
 
Malzeme

- 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour

- 2 adet Soğan

- 200 gr Kıyma

- 4 adet Çarliston biber

- 4 adet Domates

- 3 su bardağı Et suyu

- 1 su bardağı Bulgur

- 1 çay kaşığı Yenibahar

- ½ demet Maydanoz

- tuz-karabiber

Hazırlanışı

1. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın.

2. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.

3. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

4. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın.

5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

6. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun.

7. Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun.

8. Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun.

9. En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin.

10. Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın.

11. En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.