![]() |
Girit Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Girit Böreği3 adet yufka 250 gram kıyma 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Tuz Karabiber Tereyağı Üzeri İçin 2 çorba kaşığı biber püresi 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Girit böreği tarifi Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() İnce doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberini ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz ![]() Yufkayı 8′e bölüyoruz ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra üzerine domates salçası ve biber salçasının karıştırıp sürüyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|