![]() |
Girit Böreği
3 adet yufka 250 gram kıyma 1 çay bardağı haşlanmış pirinç 1 adet soğan 1 tutam maydanoz Sıvı yağ Tuz Karabiber Tereyağı Üzeri İçin 2 çorba kaşığı biber püresi 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Girit böreği tarifi Soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İyice kavrulunca haşlanmış pirinçleri ekliyoruz. İnce doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberini ilave edip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Yufkayı 8′e bölüyoruz. Yufkaların içine iç harcımızdan koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Üzerine eritilmiş sıvıyağı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine domates salçası ve biber salçasının karıştırıp sürüyoruz. Sarımsaklı yoğurdu böreklerin üzerine döküp servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.