Kömbe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KömbeKömbe ![]() ![]() Malzemeler:
(Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz )
Yapılışı Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın Tepsiye, yağlı kağıt üzerine dizin Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin![]() Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu Kapalı kutuda veya poşette saklayabilir![]() not:hatay da çok fazla pişirildiğin den kömbeyi kimse evde pişirmez,mahalle fırınların da sıraya girilir bayram dan 10 gün önce kilolarca kömbe pişirilir Bugün 20 kilo da biz yaptık,öldüm yorgunluktan Fotolar benden Kömbenin yapıldığı tahta kalıplar: ![]() |
|
|
|