ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kömbe (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898418)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:24 PM

Kömbe
 
Kömbe

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:
  • 2 bardak erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 – 2 bardak toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı -toz halde tarçın, yenibahar, zencefil ve karanfil

(Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.)
  • Susam
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın. Tepsiye, yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu. Kapalı kutuda veya poşette saklayabilir.

not:hatay da çok fazla pişirildiğin den kömbeyi kimse evde pişirmez,mahalle fırınların da sıraya girilir bayram dan 10 gün önce kilolarca kömbe pişirilir.Bugün 20 kilo da biz yaptık,öldüm yorgunluktan Fotolar benden

Kömbenin yapıldığı tahta kalıplar:

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.