Kat Kat Pogaca |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kat Kat PogacaMALZEMELER 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor, 20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya) 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı tozşeker Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar) Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) İçi : 100 gr beyaz peynir YAPILIŞI 1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin ![]() 2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın ![]() 3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün 4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın En üsttekine yağ sürmeyin Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün 5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada =) ben dedim ama piştiler =) Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar) 6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() deneyin cok güzel memnun kalacaksiniz ![]() |
|
|
|