ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kat Kat Pogaca (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=898410)

Prof. Dr. Sinsi 10-11-2012 10:25 PM

Kat Kat Pogaca
 
MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
Not :Yumurtanın beyazı ziyan olmasın diye içine konuluyor,

20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

İçi : 100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI

1 ) Mayayı çok az ılık suyla eritin.
2 ) Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın.
3 ) Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.

Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün

4 ) Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmeyin. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütün.

5 ) Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sarın (Bu kadar tombiş bir poğaça pişecek mi acaba demeyin bu aşamada =) ben dedim ama piştiler =) Bir de tavsiyem; çok sıkı olarak sarmayın yalnız Çok sıkı sarılınca kabarmayabiliyorlar)



http://3.bp.blogspot.com/_g9kyPW7j_I...R+POGACA+4.JPG

6 )30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin

AFİYET OLSUN........

deneyin cok güzel memnun kalacaksiniz



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.