Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çökelekli, tarifleri, yemek

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







Çökelek Topları
Malzemeler :
500 gr çökelek
150 gr yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu (8-10 dal)
Tuz-kırmızı biber
Biraz zeytinyağı

Hazırlanışı :
Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak iyece karıştırılır, servis tabağına alınır



Çökelekli Yumurta
Malzemeler: 4-5 kaşık çökelek 2 kaşık tereyağı,margarin ya da tercihinize göre sıvı yağ 2 yumurta tuz, isteğe görekarabiber,pul biber Yapılışı: yağ eritilir çokelek eklenerek karıştırarak birz kavrulur ayrı bir kapta yumurtalar kırılıp karıştırıldıktan sonra tuzve baharatilavesiyle çökeleğe eklenir Yumurtalar istenilen pişme kıvamına geldiğinde servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







Çökelekli Biber Dolması
10 adet dolmalık biber

15 yemek kaşığı tepeleme çökelek

1/2 demet maydanoz

4 adet domates

2 adet soğan

2 yemek kaşığı

sıvıyağ

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

tuz

Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur Domatesler küçük küçük doğranır ve soğana katılır Domatesler pişene dek kavurma işlemine devam edilir Domatesler pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır Bu karışıma kıyılmış maydanoz, çökelek, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilir Dolmalık biberlerin içleri temizlenir ve hazırlanan karışım ile doldurulur Bir fırın tepsisine dizilir çok az su ilave edilerek fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir



Çökelekli Sıkma
Malzemeler:

İç malzemesi:

• 4 adet orta boy domates

• 500 gr çökelek

• 1 adet soğan

• 1 tatlı kaşığı pul biber

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

• Margarin ya da tere yağ

Hamuru için:

• 500 gr un

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Aldığı kadar su

Yapılışı:

1 Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın(30 dk)

2 İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın

3 Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun

4 Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun

5 Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın

6 Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın

7 Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin

8 Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın

Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







Çökelekli kolay gömme
Çökelek peynirinin tadı hafif ekşimsidir Ekşi sevmiyorsanız gömmeyi tatlı lor peyniriyle de hazırlayabilirsiniz Hatta kıyılmış maydanoz ve dereotuyla da tatlandırabilirsiniz Yufkalardan birini dört eşit parçaya ayırın Üzerlerine birer kaşık sıvıyağ gezdirin İkinci yufkayı ufak parçalara bölüp yufkaların üzerine paylaştırın Üzerlerine birer kaşık yağ gezdirin Soğanları soyup robotta kıyın Çukur bir kaba alıp çökelek peyniri, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, labne peyniri ve naneyi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Soğanlı harcı yufkaların üzerine yayıp yufkaların kenarlarını üzerine kapatın Birer kaşık yağ gezdirip yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısı ile sıvıyağı bir kapta karıştırıp gömmelerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip sıcak veya ılık servis yapın



Çökelekli Pide

Malzemeler :
* 5 su b un
* yarım paket yaşmaya
* 1 tatlı ktuz
* ılık su

İç harcı için:
* yarım kg çökelek
* 1 demet maydanoz
* 1 demet yeşil soğan
* 1 yumurta

Üzeri için:
* tereyağı

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alınUnun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinUnun oratısına yarım pake yaşmaya ilave edinYaşmaynın üzerine ılık su ilave edinMayayı ılık su ile eritinDaha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurunİç harcı için 1 demet yeşil soğanı ve 1 demet maydanozu ince olarak kesinKarıştırma kabına maydanozu ve yeşil soğanı ilave edin

Üzerine yarım kgçökelek peyniri ve 1 adet yumurta kırınİç harcı karıştırınPide hamurunu 9 bezeye bölünHer bezeleri merdane ile açınPide hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edinPide hamurunun kenarlarını kapatınFırın tepsisini yağlayın ve çökelekli pideleri fırın tepsisine dizinÖnceden ıstılmış olan 190 derecelik fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







İÇİNE KATMA
MALZEMELER:

10 GR KEKİK(TAZE OLCAK)

2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

1 SU BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU

BİR KAHVALTILIK TABAK ÇÖKELEK

TUZ

YARIM PAKET MAYA

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

HAZIRLANIŞI:

MAYA ILIK SUDA ERİTİLİR VE DİĞER TÜM MALZEMELER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIRUN İLAVE EDİLEREK BİRAZ YOĞRULUR EN SON MAYALI SUYU KOYUP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİRVE İSTERSENİZ KALIP KULLANARAK İSTERSENİZ ELİNİZDE ŞEKİL VEREBİLİRSİNİZ



Çökelekli Saç Böreği
Malzemeler:

3 çay fincanı un

su,tuz

1 kase çökelik

4 sap taze soğan

bir tutam maydanoz

tuz,kırmızı biber

karabiber

üzeri için

tereyağı

Börek Tarifi

Hamur yoğurma kabına unu alalım,üzerine su ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimdinlendirmeye bırakalım

Cukur bir kaseye çökeleği alalım,üzerine,ince kıydığımız maydonoz ve yeşil soğanı alalım tuz ve baharatını ayarlayalım karıştıralım

Dinlelnen hamurdan bezeler koparalım,hamur açma tahtasında açalım,yarısının üzerine iç malzemeden koyalım ve çiğ börek gibi kapatalımTevlon tavada yada saç üzerinde pişirelim(pişirirken üzerine tereyağı sürelimSıcak sıcak servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







Çökelekli Papatya Böreği

Malzemelerimiz; 100 gr çökelek, 1 demet maydanoz, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu, 10 yaprak milföy hamuru

Papatya Böreği Hazırlanışı; Milföy hamurlarımızı çzödürüp merdanemiz ile hafirce inceltiyoruz Şekilli kurabiye kalıplarımız ile yaprak şeklinde keselim hamurumuzu Çiçek şeklinde kesdiğimiz hamurumuzun üzerine peynirli karışımımızı yayalım ve diğer milföy parçalarımızı üzerine kapatalım Yaprak şeklindeki milföy parçalarımızın üzerine bıçakla derin bir çizgi yapalım Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200 derece ısıda olan fırınımızda üst kısımları pembeleşene kadar pişirelim

Not: Damak tadınıza göre çiçeklerimizin ortasına şekilli olarak çörek otu ve susam serpiştirelim Afiyet olsun



KÖY YUFKASI BÖREĞİ(TAVA BÖREĞİ)

MALZEMELER:

* 4 adet köy yufkası

* Sos için;

* 2 adet yumurta

* Yarım çay bardağı sıvıyağ

* Yarım çay bardağı süt

* 1 çay kaşığı karbonat,tuz ve karabiber

İçi için;

* Bir kase çökelek ,1 çay bardağı kaşar rendesi ve pulbiber

* (ben fazladan ebegömeci otu ve ısırgan otuda kattımçiğ olarak iri iri doğradım

* tabiki birazda zeytinyağı)

YAPILIŞI:

* Sos için;yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpın

* Tuz,karbonat ve karabiber ekleyin

* Geniş bir tavayı yağlayın ve ilk yufkayı tavadan kenarları taşacak şekilde bütün olarak serin

* Yaptığınız sostan fırçayla her yerine sürün

* İkinci yufkayı 2-3 parçaya bölüp, üzerine yayın ve tekrar sostan sürün

* İç mazlemeyi karıştırın ve yarısını yufkaların üzerine yayın

* Üçüncü yufkayı yine 2-3 parçaya bölüp,yayın ve sostan sürün

* Kalan iç malzemeyi yerleştirinÜzerine dördüncü ve son yufkayıda 2-3 parçaya bölerek yerleştirin ve sostan sürün

* Son olarak ilk yufkanın tavadan taşan kenarlarını ortada birleştirinKalan sosu üzerine gezdirin ve 10-15 dakika dinlendirin

* Orta ateşte böreğinizin her tarafını kızartınTavanın kapağı varsa onunla,yoksa tava büyüklüğünde bir tabakla böreği ters çevirin ve diğer yüzünüde kızartınSıcak sıcak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri




Çökelikli

Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın Hamur dinlenirken çökeleğin içine taze soğan ve maydanozu doğrayın Tuz ve baharat ilave edin Hamurdan bezeler yapıp açın

İçine harcı koyup kapatın Teflon tavada varsa ocak üstüne koyacağınız bir saçta pişirin Pişirirken sıvıyağ veya tereyağı sürün Sıcak sıcak servis yapın



Sebzeli Gözleme
MALZEMELER

• 5-6 adet sivri biber

•5 adet yufka

• 1 adet orta boy domates

• 4-5 adet taze soğan

• 5 çorba kaşığı çökelek

• 1 demet maydanoz

• 5 çorba kaşığı sıvı yağ

• tuz, kırmızı biber

• tavayı yağlamak için margarin

YAPILIŞI

Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkarın Biberleri taze soğanları incecik doğrayın Tavaya sıvı yağı alıp, biberleri ve ince ince doğranmış taze soğanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar kavurun Biberler ve soğanlar yumuşadığında, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de tencereye ekleyin 3 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alın İçine çökeleği, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayın Yufkaların ortasına sebzeli harçtan eşit miktarda yayın Her yufkanın karşılıklı dört kenarını bohça kapatır gibi kapatın Teflon tavayı hafifçe yağlayın Gözlemeleri arkalı önlü pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Çökelekli Yemek Tarifleri

Eski 10-11-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çökelekli Yemek Tarifleri







Çökelekli Kömbe


Hamur için

4 su bardağı un

150 gr tereyağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık su

1 kesme şeker

Yarım yemek kaşığı tuz

İç malzeme için

250 gr çökelek

2 soğan

Yarım demet maydanoz

Çökelekli kömbe hazırlanışı

Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin

Unu ve tuzu bir kaba alın

Maya ve kesme şekeri ekleyip karıştırın

Yumuşak bir hamur yoğurun

Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin

Soğanı ve maydanozu temizleyip ince kıyın

Çökeleği ilave edip karıştırın Hamuru 6 parçaya ayırın

Her birini 40 santim çapında yarım santim kalınlığında açın

Tereyağını tavada eritin Fırın tepsisini yağlayın

İlk hamuru tepsiye serip üzerine tereyağı sürün

Diğer iki hamuru da üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin

Üçüncü hamurun üzerine çökelekli harcı yayın

Diğer hamurları da tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin

Böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin

Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.