![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() Çökelek Topları Malzemeler : 500 gr ![]() 150 gr ![]() 1 demet maydanoz 1 demet dereotu (8-10 dal) Tuz-kırmızı biber Biraz zeytinyağı Hazırlanışı : Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır ![]() ![]() ![]() Çökelekli Yumurta Malzemeler: 4-5 kaşık çökelek 2 kaşık tereyağı,margarin ya da tercihinize göre sıvı yağ 2 yumurta tuz, isteğe görekarabiber,pul biber Yapılışı: yağ eritilir çokelek eklenerek karıştırarak birz kavrulur ayrı bir kapta yumurtalar kırılıp karıştırıldıktan sonra tuzve baharatilavesiyle çökeleğe eklenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() Çökelekli Biber Dolması 10 adet dolmalık biber 15 yemek kaşığı tepeleme çökelek 1/2 demet maydanoz 4 adet domates 2 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber tuz Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çökelekli Sıkma Malzemeler: İç malzemesi: • 4 adet orta boy domates • 500 gr çökelek • 1 adet soğan • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • Margarin ya da tere yağ Hamuru için: • 500 gr un • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar su Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() Çökelekli kolay gömme Çökelek peynirinin tadı hafif ekşimsidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çökelekli Pide Malzemeler : * 5 su b ![]() * yarım paket yaşmaya * 1 tatlı k ![]() * ılık su İç harcı için: * yarım kg ![]() * 1 demet maydanoz * 1 demet yeşil soğan * 1 yumurta Üzeri için: * tereyağı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine yarım kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() İÇİNE KATMA MALZEMELER: 10 GR KEKİK(TAZE OLCAK) 2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 1 SU BARDAĞI SU 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM 1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU BİR KAHVALTILIK TABAK ÇÖKELEK TUZ YARIM PAKET MAYA 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI HAZIRLANIŞI: MAYA ILIK SUDA ERİTİLİR VE DİĞER TÜM MALZEMELER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIR ![]() ![]() ![]() ![]() Çökelekli Saç Böreği Malzemeler: 3 çay fincanı un su,tuz 1 kase çökelik 4 sap taze soğan bir tutam maydanoz tuz,kırmızı biber karabiber üzeri için ![]() tereyağı Börek Tarifi Hamur yoğurma kabına unu alalım,üzerine su ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ![]() ![]() Cukur bir kaseye çökeleği alalım,üzerine,ince kıydığımız maydonoz ve yeşil soğanı alalım tuz ve baharatını ayarlayalım karıştıralım ![]() Dinlelnen hamurdan bezeler koparalım,hamur açma tahtasında açalım,yarısının üzerine iç malzemeden koyalım ve çiğ börek gibi kapatalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() Çökelekli Papatya Böreği Malzemelerimiz; 100 gr ![]() ![]() Papatya Böreği Hazırlanışı; Milföy hamurlarımızı çzödürüp merdanemiz ile hafirce inceltiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Damak tadınıza göre çiçeklerimizin ortasına şekilli olarak çörek otu ve susam serpiştirelim ![]() ![]() ![]() KÖY YUFKASI BÖREĞİ(TAVA BÖREĞİ) MALZEMELER: * 4 adet köy yufkası * Sos için; * 2 adet yumurta * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Yarım çay bardağı süt * 1 çay kaşığı karbonat,tuz ve karabiber İçi için; * Bir kase çökelek ,1 çay bardağı kaşar rendesi ve pulbiber * (ben fazladan ebegömeci otu ve ısırgan otuda kattım ![]() ![]() * tabiki birazda zeytinyağı) YAPILIŞI: * Sos için;yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpın ![]() * Tuz,karbonat ve karabiber ekleyin ![]() * Geniş bir tavayı yağlayın ve ilk yufkayı tavadan kenarları taşacak şekilde bütün olarak serin ![]() * Yaptığınız sostan fırçayla her yerine sürün ![]() * İkinci yufkayı 2-3 parçaya bölüp, üzerine yayın ve tekrar sostan sürün ![]() * İç mazlemeyi karıştırın ve yarısını yufkaların üzerine yayın ![]() * Üçüncü yufkayı yine 2-3 parçaya bölüp,yayın ve sostan sürün ![]() * Kalan iç malzemeyi yerleştirin ![]() ![]() * Son olarak ilk yufkanın tavadan taşan kenarlarını ortada birleştirin ![]() ![]() * Orta ateşte böreğinizin her tarafını kızartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek TarifleriÇökelikli Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() İçine harcı koyup kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli Gözleme MALZEMELER • 5-6 adet sivri biber •5 adet yufka • 1 adet orta boy domates • 4-5 adet taze soğan • 5 çorba kaşığı çökelek • 1 demet maydanoz • 5 çorba kaşığı sıvı yağ • tuz, kırmızı biber • tavayı yağlamak için margarin YAPILIŞI Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Yemek Tarifleri![]() Çökelekli Kömbe Hamur için 4 su bardağı un 150 gr tereyağı 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 kesme şeker Yarım yemek kaşığı tuz İç malzeme için 250 gr çökelek 2 soğan Yarım demet maydanoz Çökelekli kömbe hazırlanışı Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin ![]() Unu ve tuzu bir kaba alın ![]() Maya ve kesme şekeri ekleyip karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin ![]() Soğanı ve maydanozu temizleyip ince kıyın ![]() Çökeleği ilave edip karıştırın ![]() ![]() Her birini 40 santim çapında yarım santim kalınlığında açın ![]() Tereyağını tavada eritin ![]() ![]() İlk hamuru tepsiye serip üzerine tereyağı sürün ![]() Diğer iki hamuru da üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin ![]() Üçüncü hamurun üzerine çökelekli harcı yayın ![]() Diğer hamurları da tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin ![]() Böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin ![]() Dilimleyip servis yapın |
![]() |
![]() |
|