![]() |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelek Topları Malzemeler : 500 gr. çökelek 150 gr. yeşil soğan 1 demet maydanoz 1 demet dereotu (8-10 dal) Tuz-kırmızı biber Biraz zeytinyağı Hazırlanışı : Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır. Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytin yağı katılarak iyece karıştırılır, servis tabağına alınır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Yumurta Malzemeler: 4-5 kaşık çökelek 2 kaşık tereyağı,margarin ya da tercihinize göre sıvı yağ 2 yumurta tuz, isteğe görekarabiber,pul biber Yapılışı: yağ eritilir çokelek eklenerek karıştırarak birz kavrulur ayrı bir kapta yumurtalar kırılıp karıştırıldıktan sonra tuzve baharatilavesiyle çökeleğe eklenir. Yumurtalar istenilen pişme kıvamına geldiğinde servise hazırdır. |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Biber Dolması 10 adet dolmalık biber 15 yemek kaşığı tepeleme çökelek 1/2 demet maydanoz 4 adet domates 2 adet soğan 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber tuz Soğanlar yemeklik doğranır ve yağda pembeleşene kadar kavrulur. Domatesler küçük küçük doğranır ve soğana katılır. Domatesler pişene dek kavurma işlemine devam edilir. Domatesler pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Bu karışıma kıyılmış maydanoz, çökelek, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilir. Dolmalık biberlerin içleri temizlenir ve hazırlanan karışım ile doldurulur. Bir fırın tepsisine dizilir çok az su ilave edilerek fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Sıkma Malzemeler: İç malzemesi: • 4 adet orta boy domates • 500 gr çökelek • 1 adet soğan • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı sıvı yağ • Margarin ya da tere yağ Hamuru için: • 500 gr un • 1 tatlı kaşığı tuz • Aldığı kadar su Yapılışı: 1. Derin bir kabın içine unu ve tuz ekleyerek aldığı kadar su ilave edin ve yoğurun. Hamur kıvamına gelince üstünü bezle kapatın ve dinlenmeye bırakın.(30 dk) 2. İç malzemesini hazırlamak ise, domateslerin kabuklarını soyun ince doğrayın. 3. Soğanları da ince bir şekilde doğrayın ve geniş bir tavada sıvı yağ ve soğanları kavurun. 4. Ardından domateslerin ekleyin ve domateslerin suyunu çekene kadar kavurun. 5. Son olarak çökeleği içine ilave edin son 2,3 dk kavurun ve ocaktan alın. 6. Dinlenmiş olan hamuru küçük bezelere ayırın. 7. Parçaladığınız hamur bezelerini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve yağsız tavada pişirin. 8. Pişirmiş olduğunuz hamuru tereyağı ya da margarinle yağlayın ve içine 1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz iç malzemesinden ekleyin ve sarın. |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli kolay gömme Çökelek peynirinin tadı hafif ekşimsidir. Ekşi sevmiyorsanız gömmeyi tatlı lor peyniriyle de hazırlayabilirsiniz. Hatta kıyılmış maydanoz ve dereotuyla da tatlandırabilirsiniz. Yufkalardan birini dört eşit parçaya ayırın. Üzerlerine birer kaşık sıvıyağ gezdirin. İkinci yufkayı ufak parçalara bölüp yufkaların üzerine paylaştırın. Üzerlerine birer kaşık yağ gezdirin. Soğanları soyup robotta kıyın. Çukur bir kaba alıp çökelek peyniri, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, labne peyniri ve naneyi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Soğanlı harcı yufkaların üzerine yayıp yufkaların kenarlarını üzerine kapatın. Birer kaşık yağ gezdirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ile sıvıyağı bir kapta karıştırıp gömmelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip sıcak veya ılık servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Pide Malzemeler : * 5 su b. un * yarım paket yaşmaya * 1 tatlı k.tuz * ılık su İç harcı için: * yarım kg. çökelek * 1 demet maydanoz * 1 demet yeşil soğan * 1 yumurta Üzeri için: * tereyağı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun oratısına yarım pake yaşmaya ilave edin.Yaşmaynın üzerine ılık su ilave edin.Mayayı ılık su ile eritin.Daha sonra unu da karıştırarak pide hamurunu yoğurun.İç harcı için 1 demet yeşil soğanı ve 1 demet maydanozu ince olarak kesin.Karıştırma kabına maydanozu ve yeşil soğanı ilave edin. Üzerine yarım kg.çökelek peyniri ve 1 adet yumurta kırın.İç harcı karıştırın.Pide hamurunu 9 bezeye bölün.Her bezeleri merdane ile açın.Pide hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin.Pide hamurunun kenarlarını kapatın.Fırın tepsisini yağlayın ve çökelekli pideleri fırın tepsisine dizin.Önceden ıstılmış olan 190 derecelik fırında pişirin. |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İÇİNE KATMA MALZEMELER: 10 GR KEKİK(TAZE OLCAK) 2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 1 SU BARDAĞI SU 1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM 1 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU BİR KAHVALTILIK TABAK ÇÖKELEK TUZ YARIM PAKET MAYA 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI HAZIRLANIŞI: MAYA ILIK SUDA ERİTİLİR VE DİĞER TÜM MALZEMELER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.UN İLAVE EDİLEREK BİRAZ YOĞRULUR. EN SON MAYALI SUYU KOYUP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR.VE İSTERSENİZ KALIP KULLANARAK İSTERSENİZ ELİNİZDE ŞEKİL VEREBİLİRSİNİZ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Saç Böreği Malzemeler: 3 çay fincanı un su,tuz 1 kase çökelik 4 sap taze soğan bir tutam maydanoz tuz,kırmızı biber karabiber üzeri için. tereyağı Börek Tarifi Hamur yoğurma kabına unu alalım,üzerine su ve tuzu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.dinlendirmeye bırakalım. Cukur bir kaseye çökeleği alalım,üzerine,ince kıydığımız maydonoz ve yeşil soğanı alalım tuz ve baharatını ayarlayalım karıştıralım. Dinlelnen hamurdan bezeler koparalım,hamur açma tahtasında açalım,yarısının üzerine iç malzemeden koyalım ve çiğ börek gibi kapatalım.Tevlon tavada yada saç üzerinde pişirelim(pişirirken üzerine tereyağı sürelim.Sıcak sıcak servise sunalım. |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Papatya Böreği Malzemelerimiz; 100 gr. çökelek, 1 demet maydanoz, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı, susam, çörek otu, 10 yaprak milföy hamuru. Papatya Böreği Hazırlanışı; Milföy hamurlarımızı çzödürüp merdanemiz ile hafirce inceltiyoruz. Şekilli kurabiye kalıplarımız ile yaprak şeklinde keselim hamurumuzu. Çiçek şeklinde kesdiğimiz hamurumuzun üzerine peynirli karışımımızı yayalım ve diğer milföy parçalarımızı üzerine kapatalım. Yaprak şeklindeki milföy parçalarımızın üzerine bıçakla derin bir çizgi yapalım. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200 derece ısıda olan fırınımızda üst kısımları pembeleşene kadar pişirelim. Not: Damak tadınıza göre çiçeklerimizin ortasına şekilli olarak çörek otu ve susam serpiştirelim. Afiyet olsun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg KÖY YUFKASI BÖREĞİ(TAVA BÖREĞİ) MALZEMELER: * 4 adet köy yufkası * Sos için; * 2 adet yumurta * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Yarım çay bardağı süt * 1 çay kaşığı karbonat,tuz ve karabiber İçi için; * Bir kase çökelek ,1 çay bardağı kaşar rendesi ve pulbiber * (ben fazladan ebegömeci otu ve ısırgan otuda kattım..çiğ olarak iri iri doğradım * tabiki birazda zeytinyağı) YAPILIŞI: * Sos için;yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpın. * Tuz,karbonat ve karabiber ekleyin. * Geniş bir tavayı yağlayın ve ilk yufkayı tavadan kenarları taşacak şekilde bütün olarak serin. * Yaptığınız sostan fırçayla her yerine sürün. * İkinci yufkayı 2-3 parçaya bölüp, üzerine yayın ve tekrar sostan sürün. * İç mazlemeyi karıştırın ve yarısını yufkaların üzerine yayın. * Üçüncü yufkayı yine 2-3 parçaya bölüp,yayın ve sostan sürün. * Kalan iç malzemeyi yerleştirin.Üzerine dördüncü ve son yufkayıda 2-3 parçaya bölerek yerleştirin ve sostan sürün. * Son olarak ilk yufkanın tavadan taşan kenarlarını ortada birleştirin.Kalan sosu üzerine gezdirin ve 10-15 dakika dinlendirin. * Orta ateşte böreğinizin her tarafını kızartın.Tavanın kapağı varsa onunla,yoksa tava büyüklüğünde bir tabakla böreği ters çevirin ve diğer yüzünüde kızartın.Sıcak sıcak servis edin. |
Çökelekli Yemek Tarifleri
Çökelikli Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamur dinlenirken çökeleğin içine taze soğan ve maydanozu doğrayın. Tuz ve baharat ilave edin. Hamurdan bezeler yapıp açın. İçine harcı koyup kapatın. Teflon tavada varsa ocak üstüne koyacağınız bir saçta pişirin. Pişirirken sıvıyağ veya tereyağı sürün. Sıcak sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sebzeli Gözleme MALZEMELER • 5-6 adet sivri biber •5 adet yufka • 1 adet orta boy domates • 4-5 adet taze soğan • 5 çorba kaşığı çökelek • 1 demet maydanoz • 5 çorba kaşığı sıvı yağ • tuz, kırmızı biber • tavayı yağlamak için margarin YAPILIŞI Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkarın. Biberleri taze soğanları incecik doğrayın. Tavaya sıvı yağı alıp, biberleri ve ince ince doğranmış taze soğanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar kavurun. Biberler ve soğanlar yumuşadığında, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de tencereye ekleyin. 3 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alın. İçine çökeleği, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayın. Yufkaların ortasına sebzeli harçtan eşit miktarda yayın. Her yufkanın karşılıklı dört kenarını bohça kapatır gibi kapatın. Teflon tavayı hafifçe yağlayın. Gözlemeleri arkalı önlü pişirin |
Çökelekli Yemek Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çökelekli Kömbe Hamur için 4 su bardağı un 150 gr tereyağı 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 kesme şeker Yarım yemek kaşığı tuz İç malzeme için 250 gr çökelek 2 soğan Yarım demet maydanoz Çökelekli kömbe hazırlanışı Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin. Unu ve tuzu bir kaba alın. Maya ve kesme şekeri ekleyip karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin. Soğanı ve maydanozu temizleyip ince kıyın. Çökeleği ilave edip karıştırın. Hamuru 6 parçaya ayırın. Her birini 40 santim çapında yarım santim kalınlığında açın. Tereyağını tavada eritin. Fırın tepsisini yağlayın. İlk hamuru tepsiye serip üzerine tereyağı sürün. Diğer iki hamuru da üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin. Üçüncü hamurun üzerine çökelekli harcı yayın. Diğer hamurları da tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin. Böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.