![]() |
Dal Makhani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dal Makhani![]() Malzemeler 500 gr yeşil mercimek 100 gr barbunya 100 gr tereyağı 75 ml krema 125 gr domates püresi 25 gr zencefil 3 diş sarımsak 10 gr garam masala 20 gr kırmızı toz biber Tuz Tarif Sarımsakları temizleyip kıyın ![]() Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin ![]() Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın ![]() Pişince ocaktan alıp sudan geçirin ![]() Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın ![]() Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin ![]() Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin ![]() Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin ![]() Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın ![]() Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin ![]() Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin ![]() Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|