Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, fıstıklı, helvası, kaşık

Antep Fıstıklı Kaşık Helvası

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Kaşık Helvası



Malzemeler:

125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı

1) Margarini eritin Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun ( Yaklaşık 1 saat )

2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun

3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin

4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin

5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.