![]() |
Antep Fıstıklı Kaşık Helvası
Malzemeler:
125 gr Margarin 3 Su bardağı un 3 su bardağı Şeker 3,5 su bardağı soğuk su 1 çay bardağı antep fıstığı 1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat ) 2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun. 3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin. 4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin. 5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin. AFİYET OLSUN |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.