![]() |
Özneler, Yüklemlerle Uyumsuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özneler, Yüklemlerle UyumsuzÖzneler yüklemlerle uyumsuz… Kim ne anlar söylenilenlerden? Yaşamaya dair kim ne söyler? Yorulmadan tükenmeden koşuyorum her atılan adımla geleceğe ![]() Ve geçmişim beynimi buğulaştırırken Soruyorum sorgusuz şafağa: - Aydınlattın mı aydınlığı? - Karanlık bir damla mıydım ufkunda? “ Sevdin mi ? “ diyorum kendi kendime ![]() “ Yaşadın mı? Yaşattın mı? “ Susuyorum… O an’ı yaşamak isterdim oysa ![]() Yakalamak isterdim “ Güneş’i “ yeniden ![]() Ve varım demeye zaman – kollamak ![]() Yıldızların uykusunda Toplamak sevinçleri… Ve bir iş çıkışı yorgunluğunda Akşamla yankılanıyordu ayak seslerim ![]() Anlam veremiyordum bazen bu gidişe ![]() Çekip – Gitme ‘ler anlamsızlığıyla yoğurmuştu hayatı ![]() Ne “ Güneş “ sadık kalmıştı geceye Ne de “ Ay “ bir mısra olabilmişti şairin kaleminde… Yine karanlıklar bekleyişlerde! Sahilin uzanışında bir sitem! Yine de matem dağılmıyordu etrafa ![]() Karamsarlığım Hafiften titretiyordu kalemimi ![]() Nedenim yoktu artık hayatta ![]() Ölmek için; Ya hayat sonunu bekleyecektim Ya da intihar suyunu…Kayıp her gecede kaybediyorum buğulu benliğimi ![]() Ve de ben yalnızken; Kalabalık caddeler… |
![]() |
![]() |
|