Bademli Muhallebi |
08-01-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bademli MuhallebiBademli Muhallebi 4 kişilik Malzeme: 4 su bardağı süt 60 gram badem içi 6 çorba kaşığı Tozşeker Yarım su bardağı Un 40 gram bitkisel yağ Üzeri için : 1 kase Pişmaniye isteğe göre toz antepfıstığı Tarifi Sütün yarısını badem içleriyle beraber blenderden geçirdikten sonra kalan sütle karıştırın Bitkisel yağ'ı bir tencerede eritip unu ilave edin Kısık ateşte karıştırın Bademli sütü ekleyip birkaç taşım kaynatın Şekeri ekleyip erimesini sağlayın Ocaktan alın, kaselere paylaştırın Soğuyunca muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına aktarın İsteğe göre pişmaniye ve toz antepfıstığı ile süsleyin Servis yapın __________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|