![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası Mektuplaraltın kalplim, ensevgili! Bana gönül alıcı, güzel mektuplar yaz, biraz alçakgönüllü ol, inayet et de arada beni sevdiğini söyleyiver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ah sevgili, Tanrı şahidim olsun, başka hiçbir çift böyle bir görev üstlenmemiştir: birbirlerinden birer insan yaratmak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası Mektuplareline yuregine saglik bizlerle paylastigin icin |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası Mektuplarben bu yazısını çok severim cezmi ersöz'ün eline sağlık canım |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası Mektuplarteşekkür yetmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarBir tek seni sevdiğim doğruydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( baska söleyecek bisi bulamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarSeni ne çok sevdim ben ![]() ![]() ![]() ![]() Şiirler, şarkılar, sevgiler içimde tutuşan bir ateş, onun yangınında senin için kül kesildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Sevdiğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana sitem edemem ![]() ![]() ![]() ![]() MUTLU OL SEVDİĞİM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (karşılıksız bir aşka mektup ) |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarVe sessizce içilen and, gökyüzündeki yıldızların en parlağı oldu yolunu bulmak isteyenlere ![]() ![]() ![]() Kelimeler ![]() ![]() ![]() ![]() Topu topu bildiğin bir kaç kelimeymiş ama sen bütün kelimeleri bildiğini, kullandığını sanırmışsın da kendini aldatırmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() Cümleler ![]() ![]() ![]() Bildiğin üç beç kelime ile en fiyakalı cümleleri kurduğunu sanırmışsın, en güzel cümleleri kurmak ister, kuranlara özenir ve kıskanırmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorular ![]() ![]() ![]() ![]() Sorduğun sorulara aldığın yada alamadığın cevapları beğenmez ve bütün cevapların en iyisini kendinin bildiğini sanırmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevaplar ![]() ![]() ![]() Bir çok cevap içerisinde yüzerken sen, sorularına cevap alamamaktan şikayet eder, yakınırmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve susmak ![]() ![]() ![]() En zoru gelirmiş sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm bildiklerinin aslında hiç bir şey bilmediğine işaret olduğu bildiğin halde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarTek kanatlı,solgun düşlerimi, yüzünde kanayan o kutsal ışıkla aydınlatan sonsuzluk meleğim ![]() ![]() ![]() SANA NEYİ ANLATAYIM?"EVET YANLIZIM ![]() ![]() ![]() Sadece bunu söyleyip susmak isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhumu yaktıktan sonra şimdi de damarlarımda dolaşan sensizliğin etimi yakan acısını mı?O acıyı uyutsun diye sığındığım,ama sevgini orada da hep ama hep kaybettiğim soğuk rüyalarımı mı?Odamın tavanındaki yoksulluğumu ve kimsesizliğimi harç yapıp içine doldurduğum o derin,o sonsuz çatlakların altında ,sen,diye her gece koynuna girdiğim o zamansız ölümlerimi mi? Şimdi burada değilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendi etimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "YÜREĞİMİN EN SAKLI YERİNDE YALNIZCA SENİN ELİN DOLAŞMIŞTI" Seni yollarca,şehirlerce uzağından sevdim ![]() Seni kelimelerce,şiirlerce yakınından sevdim ![]() Seni,dünya üzerinde sanki ilk kez benim için kalemi eline alıp yazdığın mektuplarca sevdim ![]() Seni umutsuzca, beklentisizce, hayallerce sevdim uzağından ![]() Zamanla kırgınlık kimlik değiştirdi ve vazgeçiş oldu benim için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamadın mı artık,varlığım sana acı vermek için değil,sadece seni sevebilmek için yaşadım ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Sevgilim,beni bensiz bırakma olur mu?çünkü sen nereye gidersen git,ben oradayım ![]() ![]() Benim senden başka gerçeğim yok ![]() ![]() Senin kalbinin topraklarında yaşıyorum ben ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarDuy ki bu mektuplar sanadır şimdi ![]() Sözler, sarf edilen aşklar senindir ![]() Artık kıymetin değil bunlar, anlatmıyor güzel gözlü insanlar ![]() ![]() ![]() Bak saatine sevgili, aşk trenini kaçırma bu durakta ![]() ![]() ![]() Sesim çıkmıyor ki neden, inan soğuktan değildir herhalde, Ağlamaktan ![]() ![]() ![]() Su üzerindeki gölgen beni gösterir, Taş attığın zaman kaybolurum ![]() ![]() ![]() Basit aşklar satan aşkçı amca, nerde o şimdi? Ne yapar oralarda? Duy ki bu mektuplar sanadır şimdi, Sabah saat 7'dir ![]() çevrem aydınlanır insanlar ![]() Ve en önemlisi sen, hep karanlık göründün bana neden? Söyle son durak artık ![]() ![]() ![]() Bak aşkçı amca da gidiyor, Hadi! ne o acemi aşık, ne oldu? Bir an gözlerin aşka büründü, Kalbin güzellikleri mi geldi aklına? Nedir, gözlerin mi doldu? Dedim ya ağlamaktan kısıldı sesim, Bağırsam şu gökyüzü duyar ancak ![]() Sana olan sevgimin şimşekleri çakar ve yağmur başlar inan ![]() ![]() ![]() Surların dibinde savunmam var, Al ve idam et beni ![]() Yağmur sularıyla boğ beni ![]() ![]() ![]() Aslında bu mektuplar sanadır inan ![]() ![]() ![]() çöz sevginin iplerini koparsana! bu kadar da olmaz dedirtme, Yaşanılan ne ki senin için, Kuru bir aşk değil mi? Ne olacak sanki, aşkçı amcadan satın aldın ![]() Sevgini verecek başka birini bulursun elbet ![]() ![]() ![]() Yaramaz çocuklar gibi koştum, yoruldum ![]() ![]() ![]() Elimde bir uçurtma, uçuruyorum oralarda buralarda ![]() ![]() ![]() Ne fark eder ki sevgili, Senin aşkın bir dağ kelebeği ![]() konarsın güzel görüntü vermek için ![]() ![]() ![]() Bir de mana ararsın ya hani, bakışlardan, konuşmalardan ![]() ![]() ![]() Bende kin yok artık sana, bakamıyorum gözlerim dolu, Konuşamıyorum sesim kısık, unuttun mu yoksa bunları? Ben ölümcül olduğumu bile sende fark etmişken, sen kapak konusu oldun dergilerde, astroloji idi aşkının geleceği ![]() ![]() ![]() Hey! Bu aşk treninde, uyuma ve beni dinle ![]() ![]() ![]() Duy ki bu mektuplar senin, yaralı bir aşığa dermansın şarkılarda ![]() ![]() ![]() Bu yürek bir söz dinlese, bilirdim ona yapacağı ![]() ![]() ![]() Mecnun değilim ki kudretli olayım ![]() Yüzüne bakıldığında utanan, yığılmış ve ayakaltındayım ![]() ![]() ![]() Kendini bu kadar küçük görem dersin, derken bile bir yüreksin sözlerinle ![]() ![]() ![]() çocukluğumun küçük bisikletinde, son turumu atmaktayım ![]() ![]() ![]() Ne kadar iç acıtır, çünkü artık son turundur ve çocuksundur ![]() ![]() ![]() İç acıtır sona giden ayrılıklarda ![]() ![]() ![]() İşte böyledir sevgili, küçük bir kâğıt yazısı veya bir telefon mesajı kadar kolaydır ![]() ![]() ![]() Birbirini seven insanların, kalplerinin arasında, hep bir ip vardır ![]() Ayrılık günü geldiği vakit, bu ipler kopmak zorundadır ![]() İpler iyice gerilir, sevenlerin kalpleri iyice acımaya başlar ![]() Gel gör ki sevgili, o ipler, bir ömür sonunda kadar, hiç kopmayacaktır ![]() ![]() ![]() Hala o âşıkların trenindesin ![]() Yolculuk nereye peki? Benden uzaklaştığını hissederim inan, çünkü söküntü ipler hala hala kalbimde ![]() ![]() ![]() Duy ki bu mektuplar senindir, Bil ki yılların ardından, sana başka bir trenle geleceğim Ve bu mektupları sana vereceğim ![]() ![]() ![]() Hiçbir yere kaçamazsın, Adresin kalbimde yazılı ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarVarlığın, yokluğuna özdeş şimdi… Yazıyorum birkaç dakika ağlamışlığın ve gözyaşının üstüne… … Sen bulanıklaşsan da, gözüm hep ufuktaki yalnız haberciyi gördü… Buğulanmış cama çarparken yağmur damlaları, ben çizdim bir kâlp içine iki bedeni… Zamanın bilmem hangi köşesindeydik hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … Güzel kelimeler istiyordum senden … Ay ışıklarıyla yıkanmış, okuyunca en çirkin anlarımın anlamlaştığı, okuyunca dokunduğun gözlerimin mızmızlaştığı … … Kulağımın arkasına fısıldanmış güzel kelimeler biriktirmiştim ben sana oysa… terk edip gitmeseydin ansızın; duyacaktın … Ben çırpınırken bir kaşık suyun derinliğinde boğulmamak için, sen görünce beni böyle çaresiz, beni böyle çırılçıplak; tutup çıkarırsın diye uzatmıştım ellerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … Yıllar geçti aradan ![]() ![]() Adımlarım daha büyük, daha hızlı ve daha sağlam… Yokluğunda büyüttüğüm acılarımı her gün tazelemek zoruma gitmeye başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … -Köylü kız- büyüsü bozulduğunda ben öğretmen olmuştum ![]() ![]() ![]() Hatırladın mı? Saçlarım; senin bildiğin kadar sıradan değil artık ![]() ![]() Gözlerime durulmayı öğrettim ![]() ![]() Dudaklarıma kilit vurdum konuşmasın diye ![]() ![]() Yüreğimdeki seni her gece zindana attım bensizliğin acısını, sensizliğin acısını çektiğim gibi çek diye! ! … Gitme Sevgili! Sokak aralarında yitirdiğim aklımı geri ver bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatının kısa film akropollerinde hiç mi karem yok? Senaryoda figüran olarak ölmek istemiyorum ![]() ![]() … Gözünle gördüğün her seksiyonda bir sahtekârlık, her parselinde acı ve göz yaşı… Güzel kelimelerinden duymak istiyordum bir ikindi çayı ertesinde ![]() ![]() … Evlendim…Soğuk duvarlarında, gece lâmbasının aydınlattığı kadar görebildiğim dünyanın eşiğinde, bedenimi saran başka kolları sen zannedip doyasıya, hissedilmeyen kokunu sineye çektiğim günler aklıma geldi ![]() ![]() Evlendin…İkinci sayfa haber bültenlerinden öğrenmek istemezdim… Bilmek isterdim yerime koyduğun biblonu… Kim bilir hangi Can sırada bekliyordu Yanmak için… Farkında olmadan işlediğin günahın bedelini ödeyeceksin demiştim … Yüreğimi yüreğine koymuş olsaydın farkına varırdın süzülmemiş gerçeklerin… Arsız gönül kuşun konmuştu bir başka evin bir başka penceresine…Açar mıydı? … … Yıllar geçti aradan … farkında olmadan ![]() Cebimde kimsenin göremediği bir öfke saklı sevdiğim… Çıkardığımda dağ dayanmaz ki gönlün dayansın? Ben, kaybolmuşluğun sefasını sürerken, sen, bensizliğin nedametini çekiyorsun… Hissediyorum bunu…Ne ektin ki biçesin? Beni arıyorsan; Yokum! ! Sisle çevirdiğin bu evren, artık benim olmadığı kadar, seninde değil! ! Zaman hızla akıp gidiyor ![]() ![]() Yıllar sonra bugün, bakıp da halime gülmeyeceğim… Gözlerime durulmayı öğrettim… Dudaklarım, dudaklarında güneşe selam çakmayacak artık ![]() ![]() Erkekçe, namusluca çekip gideceğim gözlerinin önünden; Arkasına bile bakmadan… … Dur! ! Yaklaşma… Yollarına toz olduğum sevgili! ! Dudak büktüğüm gidişine… Yüz eskittiğim zamanla ![]() ![]() Ey Yüreğimi yüreğine bir kez olsun konuk edemediğim sevgili! ! ! Dokunma ellerime ![]() ![]() O eller ki, zamanın bir köşesinde, okul kaçışlarının heyecanıyla atan kâlpleri bir bedene dolduran; sonra Tek can ile kenetlenip kaderin vahametini inadıyla kıran eller… … Git ![]() ![]() Varlığın, yokluğuna özdeş şimdi… Yazıyorum birkaç dakika ağlamışlığın ve gözyaşının üstüne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarSende beni özledinmi Benim seni özlediğim kadar Ellerim ellerini Gözlerim gözlerini Kalbim diğer yarısını Gülüşüm gülüşünü Bakışım bakışlarını Dudaklarım seni seviyorum demeyi Günaydın aşkım demeyi Ve en önemlisi benim olduğun her anı herdakikayı Özledi bu beden Ama bir tek şeyi hiç özlemedim Hatta lanetle andım o günü İşte o gün den sonra 65 ![]() Beni terkedip bi başına koyuşunun 65 ![]() Beni yarım bırakıp gittiğin günün 65 ![]() Ve beni terkettin gün buğün işte o günü bir tek özlemiyorum Ve nefretle anıyorum ![]() ![]() ![]() Evet besbelli sen özlememişsin beni Özleseydin ben şu an bu şiiri değil Seni sevdiğimi arar söylerdim sana defalarca Bu fırsatı bana vermediğin için çok teşekkürler, nefretle teşekkürler ![]() Gerçekten dediğin gibi sen beni haketmiyosun ![]() ![]() ![]() Sen bu mükemmel yüreği haketmiyosun ![]() ![]() ![]() İşte hep senin bu söyleminle avutuyorum kendimi ![]() ![]() ![]() Ve kan ağlayan yüreğimi ![]() ![]() Onu susturmak zor çok zor Gözlerim ağlamıyor artık ama Kalbim inan 65 gündür ağlıyor ![]() ![]() ![]() Hiç susmaksızın ![]() ![]() ![]() Ve hiç bıkmaksızın ![]() ![]() Susmuyor o da özlemiş arkadaşını diğer yarısını can yoldaşını dostunu ![]() ![]() ![]() Nolur ben benden geçtim Bari onlara yapma bu ihaneti ![]() ![]() ![]() Sana iki mektup yazdım 3 ![]() Çünkü söz verdim tanrıya senin döndüğün gün yazıcam 3 ![]() Odamda bi köşe hazırladım sana 1 ![]() ![]() ![]() benim ellerim kadar soğuk, elemle bekleyen duvar ![]() ![]() ![]() yani anlayacağın aşkım herkes seni özledin ![]() ![]() ![]() DÖN ARTIK!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Yakilası Mektuplar |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakilası MektuplarELİMDE KALDI UMUTLARIM Her sabah hüzünle karışık bir umut var içimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terk edilip gitmek en çok nasıl koyar insanı bir ben bilirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geceleri hep uyudum, uyudum; gün boyu çektiğim hasreti rüyalarımda biraz olsun giderebilmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlik öyle kötü bir yara oldu ki artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Varlığında sensizliği yaşamaktansa içimdeki boşluklarla, kırıklarla, boş umutlarımla sensizken alışırım, alışmaya çalışırım yokluğuna ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|