Mısır Yarmalı Aş Sarması |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Mısır Yarmalı Aş Sarmasımısır yarmalı aş sarması Mısır Yarmalı Aş Sarması Malzemeler Kara lahana (Pancar) 3 bağ Mısır Yarması (1 su bardağı) Bulgur (1/2 su bardağı) Soğan (4 adet) Salça (1 yemek kaşığı) Tereyağ (1 çay bardağı) Sıvıyağ 2 yemek kaşığı Maydanoz 1 bağ Yoğurt (Süzme) 1 kase Sarımsak 4-5 diş Tuz-Kırmızı Biber- Nane Patates 1-2 adet Yapılışı Pancar saplarından ayrılır Kaynayan suda hafif diri kalacak şekildehaşlanır Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür Mısır yarması ılık sudaıslatılır Soğanlar ince ince kıyılır Yağ ve salça ile hafif pembeleşinceyekadar kavrulur Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve mısır yarması ilave edilir Tuzkonulur 1 bardak sıcak su ilave edilip, kısık ateşte pilav gibiçektirilerek pişirilir içine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve naneilave edilip, karıştırılır Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecekşekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur 2-3 cm enindeküçük küçük sarılır Tencereye düzgün bir şekilde dizilir Soğan ve patatesdilimleri konulur Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır Sıcaksu ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir Sarımsaklıyoğurt ile servis yapılır Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızıpul biber de konulabilir ![]() Not : (Mısır Yarması) fırında kurutulmuş mısır taneleri değirmende bulgur kalınlığında çekilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|