![]() |
Mısır Yarmalı Aş Sarması
mısır yarmalı aş sarması
Mısır Yarmalı Aş Sarması Malzemeler Kara lahana (Pancar) 3 bağ Mısır Yarması (1 su bardağı) Bulgur (1/2 su bardağı) Soğan (4 adet) Salça (1 yemek kaşığı) Tereyağ (1 çay bardağı) Sıvıyağ 2 yemek kaşığı Maydanoz 1 bağ Yoğurt (Süzme) 1 kase Sarımsak 4-5 diş Tuz-Kırmızı Biber- Nane Patates 1-2 adet Yapılışı Pancar saplarından ayrılır. Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür. Mısır yarması ılık suda ıslatılır. Soğanlar ince ince kıyılır. Yağ ve salça ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve mısır yarması ilave edilir. Tuz konulur. 1 bardak sıcak su ilave edilip, kısık ateşte pilav gibi çektirilerek pişirilir. içine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane ilave edilip, karıştırılır. Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur. 2-3 cm eninde küçük küçük sarılır. Tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Soğan ve patates dilimleri konulur. Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Sıcak su ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı pul biber de konulabilir. Not : (Mısır Yarması) fırında kurutulmuş mısır taneleri değirmende bulgur kalınlığında çekilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.