Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, poşetinde, türlü

Fırın Poşetinde Türlü

Eski 07-28-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırın Poşetinde Türlü



Fırın poşetinde türlü



Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan, 3 adet kabak, 3 adet domates, 2 adet patates, 4 adet sivri biber, yarım su bardağından biraz az zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Hazırlanması:


Patlıcanları alacalı soyun Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Fırın Poşetinde Türlü

Eski 07-28-2009   #2
bonsoir
Varsayılan

Cevap : Fırın Poşetinde Türlü



Mutlaka deneyin harika oluyornerdenmi biliyorum:çünkü ben denedim:))))))
Alıntı Yaparak Cevapla

Fırın Torbasında Türlü

Eski 08-18-2010   #3
Şengül Şirin
Icon7

Fırın Torbasında Türlü



Malzemeler:
2 Adet domates
5-6 Adet sivri biber
2 Adet soğan
1 Baş sarımsak
2 Adet kabak
1 Adet patlıcan
10-15 Adet taze fasulye
Yarım tatlı kaşığı kimyon
3/4 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Kahve fincanı su
250 gr parça piliç eti
Tuz, karabiber



Hazırlanış Biçimi:
# Fasulyeleri üçe bölün
# Soğanları küçük küçük doğrayın
# Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın
# Bütün sebzeleri yıkayın
# Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın
# Kabakların tüm kabuklarını soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın
# Biberleri 1 santim aralıklarla kesin
# Sarımsakların kabuklarını soyup, dövün
# Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alın
# İçine tuzu, karabiberi ve küçük doğranmış piliç etlerini ekleyip, karıştırın
# 10-15 dakika sebzelerin sulanmasını bekleyin
# Ardından sıvıyağı ilave ederek tekrar karıştırın
# Yanmaz fırın torbasına sebzelerin tamamını doldurun ve torbanın içine 1,5 kahve fincanı su ilave edin
# Torbanın kendi teli ile ağzını baylayın
# Torbayı yatık olarak çelik tencereye yerleştirin
# İçine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su doldurun
# Torbanın üst kısmına bıçakla bir delik açın
# Tencerenin kapağını örterek kısık ateşte pişirin
# Sosu ile birlikte servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.