![]() |
Fırın Poşetinde Türlü
Fırın poşetinde türlü
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1282126392 Malzemeler: 4 adet küçük boy patlıcan, 3 adet kabak, 3 adet domates, 2 adet patates, 4 adet sivri biber, yarım su bardağından biraz az zeytinyağı, tuz, karabiber, pulbiber, kekik. Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Diğer tüm sebzeleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırarak ortalama 20 dakika buzdolabında bekletin. Hepsini fırın poşetine doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Arzuya göre fırında veya çok az su eklenmiş bir tencerede sebzeler pişene kadar pişirin. Dilerseniz bu yemeğe küp doğranmış tavuk veya kuşbaşı et de ilave edebilirsiniz. |
Cevap : Fırın Poşetinde Türlü
Mutlaka deneyin .harika oluyor...nerdenmi biliyorum:çünkü ben denedim:))))))
|
Fırın Torbasında Türlü
1 Eklenti(ler)
Malzemeler:
2 Adet domates 5-6 Adet sivri biber 2 Adet soğan 1 Baş sarımsak 2 Adet kabak 1 Adet patlıcan 10-15 Adet taze fasulye Yarım tatlı kaşığı kimyon 3/4 Çay bardağı sıvıyağ 1,5 Kahve fincanı su 250 gr parça piliç eti Tuz, karabiber http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1282126392 Hazırlanış Biçimi: # Fasulyeleri üçe bölün. # Soğanları küçük küçük doğrayın. # Domateslerin kabuklarını soyup, kuşbaşı şeklinde doğrayın. # Bütün sebzeleri yıkayın. # Patlıcanların kabuklarını alaca soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. # Kabakların tüm kabuklarını soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın. # Biberleri 1 santim aralıklarla kesin. # Sarımsakların kabuklarını soyup, dövün. # Bütün sebzeleri büyükçe bir kaba alın. # İçine tuzu, karabiberi ve küçük doğranmış piliç etlerini ekleyip, karıştırın. # 10-15 dakika sebzelerin sulanmasını bekleyin. # Ardından sıvıyağı ilave ederek tekrar karıştırın. # Yanmaz fırın torbasına sebzelerin tamamını doldurun ve torbanın içine 1,5 kahve fincanı su ilave edin. # Torbanın kendi teli ile ağzını baylayın. # Torbayı yatık olarak çelik tencereye yerleştirin. # İçine 1 parmak kalınlığında olacak şekilde su doldurun. # Torbanın üst kısmına bıçakla bir delik açın. # Tencerenin kapağını örterek kısık ateşte pişirin. # Sosu ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.