Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bizans, tekfurlarına

Bizans Tekfurlarına

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bizans Tekfurlarına

Bizans tekfurlarına yapacağı zorlu bir seferde, Osman Gazi’nin, yeğeni Bay Hoca koşarak gelir:
“Amca, bir sefere çıkacağınızı duydum, doğru mu?”
Osman Gazi:
“Yeğenim, sefer bizim ilk yaptığımız bir şey değil, hele sen niyetini söyle
Bay Hoca :
“Ne olur Efendim, beni de yanında sefere, cihada götür Osman Gazi :
“Sen daha küçüksün, henüz bıyıkların terle-memiş
Bay Hoca:
“Hayır ben büyüdüm Artık cihada gidebi-lirim Annem beni beşikte sallarken, cihat türkü ve ninnileri ile büyütmedi mi?“ benim oğlum büyü-yecek cihat edecek, İstanbul’u fethedecek diye beşiğimi sallamadı mı? Siz bana tahta kılıçlarla kılıç kullanmasını, cihat etmesini öğretmediniz mi? Artık ben beşikten kalkalı çok oldu Tahta kılıç kullanma yaşını çoktan aştım Ne olur Efendim, beni de yanına al, beni de cihada götür” der
Osman Gazi tereddüt geçirince, onu bağla-yan şu müthiş sözünü söyler: “ Eğer beni yanına almazsan, etrafa yaygara yayar, Osman Gazi yeğe-nine torpil geçiyor, rahatlatmak için sefere götür-müyor, der seni mahcup ederim
Bunu duyan Osman Gazi; “Öyle ise yanım-dan kopmaca yok, şimdi git, büyüklerinin duasını al, ellerinden öp Seni aldım“ deyince, dünya ona verilmiş gibi olur
Bu ruh, diriltici ruhtur İla-yı kelimetullah aş-kı, Hızır nefesidir, diriltir, hayat nefyeder işte Osmanlıyı küçük bir aşiretten koca bir cihan devleti yapanda bu ruhtur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com