![]() |
Lades | Nâzım Hikmet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lades | Nâzım HikmetLades tutuşalım seninle diye Dün gece yalvardım şen sevgiliye İmalı bir eda verip sesine, Sevgili dedi ki: "Söyle nesine?" Dedim: "Aldatırsam eğer ben seni, Bir kere öpeyim beyaz enseni; Aldanırsam üç gün yüzüme bakma! Saçını önümde çözüp bırakma ![]() ![]() ![]() Görelim yenecek diye kim kimi, Güldü, kabul etti bu teklifimi ![]() Artık her sözümden bir hile seçti ![]() ![]() ![]() Dakikalar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne onu aldattım, ne de aldandım, Bu böyle senelerce sürecek sandım ![]() ![]() ![]() Onun dalgınlığı benden de derin, Eski bir şark işi ipek minderin Bir ucunda kendi, bir ucunda ben, Gözlerimiz yerde düşünüyorken Ne hile bulalım diye yarına, Birden o saçını omuzlarına Tel tel dağıtarak başımda durdu ![]() Sonra dizlerime düşüp oturdu Dedi ki: "Yakınlaş! Yakınlaş! Eğil'" Artık ben ladesi cezayı değil Bütün varlığımı unuttum bir an ![]() ![]() ![]() Bu beklenmeyen iltifatından Binlerce ihtimal gelirken akla ![]() Dedi: "Şu fildişi ince tarakla Saçlarımı tara hiç incitmeden!" Daha tarağa elim gitmeden Güldü "lades" diye yerinden kalkarak Düştü parçalandı yerlerde tarak ![]() ![]() ![]() ![]() N ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|