Kaşarlı Tavuk Sarma |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kaşarlı Tavuk SarmaKaşarlı Tavuk Sarma Malzemeler 4 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 çay kaşığı karabiber 1 su bardağı un 1 adet yumurta Kızartmak için: Sıvı yağ Üzerine Bir miktar taze soğan Salçalı sos ![]() Tarifi Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın, 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini, 1 çay kaşığı karabiber ile karıştırın Tavukların içine bu harcı doldurun Rulo biçiminde sarın![]() Önce una, sonra yumurtaya bulayın Sıvı yağı kızdırın Tavuk sarmaları içine atıp, çevirerek kızartın![]() Kızaran sarmaları servis tabağına alın ![]() İstenirse üzerini ince doğranmış taze soğan dilimleri ve salçalı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz ![]() Not: Tavuk sarmalarının açılmaması için kürdanla tutturun Kızarttıktan sonra kürdanları çıkarabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|