![]() |
Korkacak Bişey Yok!... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korkacak Bişey Yok!...Bir gün Peygamber Efendimiz, eshâba buyurdular ki: - Mümin kabre girince, iki melek gelip, suale çekerler ![]() ![]() Hazret-i Ömer sordu: - Kabirde aklımız başımızda olacak mı yâ Resûlallah? - Evet yâ Ömer ![]() - Öyleyse korkacak bir şey yok! Hazret-i Alî, onun bu sözüne şaştı ![]() ![]() ![]() Definden sonra, gözlerini kapayıp, teveccüh etti kabire ![]() - Rabbin kim? Dînin nedir? Hazret-i Ömer sâkin ve korkusuzdu ![]() ![]() - Siz nereden geliyorsunuz? - Yedinci kat gökten ![]() - Orası ile benim kabir arası, ne kadar mesâfedir? - Yedibin yıllık yoldur ![]() - Peki, siz bu kadar uzun yolu kat’edip buraya gelinceye kadar Rabbinizi unuttunuz mu? - Hayır, unutmadık ![]() O zaman buyurdu ki: - Siz, yedibin yıllık yoldan geldiğiniz halde Rabbinizi unutmadınız da, ben, az önce şuracıktan, evimden çıkıp buraya geldim ![]() Sonra sımsıkı tuttu onları: - Ey melekler! Bu ümmete, böyle korkunç ve heybetli gelmeyeceğinize dair söz verin bana! Söz verince, bıraktı onları ![]() Hazret-i Alî gözlerini açıp mırıldandı: - Sözünün eriymişsin ey kardeşim Ömer! Ve bir “Fâtiha” okuyup gönderdi rûhuna ![]() Geri dönerken ağlıyordu ![]() |
![]() |
![]() |
|