Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
intihar, mektupları

İntihar Mektupları

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İntihar Mektupları

selam kardeşler insanların tükenip bittiği son anları

Allah yâr ve yardımcımız olsun

Kalemin,fırçanın ve notaların artık duygularını ifade etmekte yetersiz kaldığı ya da yaşayacakları tüm anlar tükendiği için mi?

Gün gelir yürekleri çatlar,acı sızar bedenlerine

MAYAKOVSKI

4 Nisan 1930 günü,ünü yalnız ülkesinde değil,bütün dünyada yayılmış Vlamidir Mayakovski,aniden tabancası ile kendini vurduBeş yıl sonra,şair dostu Sergey Yesenin'i intihar ettiği için yazdığı bu şiirler eleştirirken,''Şu yaşamda en kolay işti ölmek''

Ancak ne var ki,kendisi de fazla dayanamaz hayatın yüküneBedenini kaplamıştır yüreğindeki ateşYesenin'in ''buluşmayı vaadediyor ileride bir gün'' diyerek gittiği ölüm,Mayaskovski'yi ilham verircesine ölüme sürükler ve Yesenin'den 5 yıl sonra,1930'da,cansız bedeninin yanında ''Son Mektup'' u bulunurMektubunda,ölümün sessizliği ve hüznü içinde seslenir geride kalanlara

ATİLLA JOZSEF

''Raylarda çırpınır kanlarım sıcak'' dedikten sonra kendisini trenin altına bırakır

BEŞİR FUAD

İntihar Mektubu;

5 Şubat 1887:''Ameliyatımı icra ettim,hiçbir ağrı duymadımKan aktıkça biraz sızlıyorKanım akarken baldızım aşağıya indiYazı yazıyorum,kapıyı kapadım,diyerek geri savdımBereket versin içeri girmediBundan daha tatlı bir ölüm tasavvur edemiyorumKan aksın diye hiddetle kolumu kaldırdımBaygınlık gelmeye başladı''

SABAHAT HASTAOĞLU

İntihar Mektubu;

Hiç tak ettiği oldu mu canınıza birşeylerin?

Kendinizi şu şehirden ya da dünyadan hatta evrenden dışarı atmak istediğiniz,yapayalnız hissettiğiniz benliğinizi kimsesiz bir sokak kedisi gibi? Ya da izbe bir parkın bankında çiseleyen bir yağmurun altında geceyi geçirmek istediniz mi?Hayatı hergün değişen ve karmaşıklaşan dertler yumağı olarak gördüğünüz,sabahlara kadar gözünüzü hiç kırpmadan efkarlı ve çaresiz bir vefasızı düşündüğünüz?Ahh keşke diye umutsuzca iç çektiğiniz?Sonra ağladığınız,yorulana kadar bitiverir diye

Kahrolası aşk masalını bir kalemde silmek istediğiniz oldu mu?

Her geçen gün biraz daha umudunuz kırıldı mı yarınları düşünürken bir başınıza?

Sonra bir dost aradınız mı hep sadık,güvenilir ve samimi

Uzaklara bakıp derin derin daldınız mı mutsuz ve umutsuzca?

Uçan kuşlara imrendiniz mi ne kadar özgür,temiz ve saflar diye

Geçmiş günler canlandığında gözünüzde,neden diye sordunuz mu hiç kendinize?

Şimdi için kaygılandınız mı?

Ve gelecek içinse,satmışım anasını diyip boşverdiniz mi herşeye?

Sizi bilmem ama ben bunların hepsini yaptım,Anlayacağınız HAYATI DENEDİM

Açıkçası ben beceremedim galiba umarsızca yaşamayı

Mutluluğu bir çocuğun gözlerinde aramayı bilemedim,kuşların cıvıltısındaki o dinmez coşkuyu duyamadım

Korkarım ben hiç kimseyi ölümüne sevmedim,sevemedimO yüreği görmedim kendimde,kahretsin göremedim

Önemli değil nasılsa artık bunların hiçbiri

Biraz sonra dinecek bu feryatların hepsi,hayatını bitirecek bu şanssız,bahtsız kişi

Yalan dünya;SONSUZA DEK ELVEDA

PAUL CELAN

Toplama kamplarından kurtulmuş ünlü şair Paul Celan,kendini Seine nehrine atarak canına kıyarCelan'ın ölüm havası şiirinden:

Siyah sütünü içiyoruz,sabahın akşam saatlerinde

Onu içiyoruz,öğle sabah demeden hep onu

Geceleri içiyoruz,habire içiyoruz

Bir mezar kazıyoruz gökyüzüne rahatça yatmak için

Adamın teki,bir evde yılanlarla oynuyor,yazıp çiziyor

Almanya'ya yazıyor karanlık çöktüğü vakit altın saçın Margarate

Onu yazıp evin önüne çıkıyor

Islıkla köpeklerini çağırıyor

Yıldızlar ışıyınca

Yahudilerini çağırıyor toprağa

Bir mezar kazsınlar diye

Ve bize buyruklar yağdırıyor

Oyun havaları çalmamız için

Sayfanın En Başına Dön

+Alıntı

Bır genc kızın ıntahar mektubu gercekten ınsanı etkılıyor ayrıca ders alınması amacıM

Elimde enjektör öylece kalakaldımÇok klasikti ama ben de arkamda bişeyler bırakmalıydımEn azından ölümü tercih ettiğimi bilmeliler diye düşündümAslında kimseye bişey borçlu değildim,alış-verişi keseli çok oldu

Nasıl başlayacağımı bilmiyorum,şöyle mi başlasam ; Hey millet ben ölmeye karar verdimNiye biliyor musunuz çünkü yaşım 27 ye dayandıALLAH korusun ya ölmeye değil de üremeye karar verseydim,neyseki aklım başımda Neyse,kötü alışkanlıklara bulaşmayın kendinize iyi bakın

Kimsenin öldüğümü bilmesi gerekmiyor ama en azından aileme (benden nefret etsinler diye) bişeyler açıklamak istiyorum

Annem ve babam ben 10 yaşındayken boşandıMahkemede ise beni yalancı şahit olarak kullandı annemYaptım

Ergenlik çağım tam bir dengesizlik içinde geçtiKaldığımız yerde hiçbir hata affedilmiyorduHiç unutmuyorum;Bakkalda mahallenin serserileriyle laf dalaşı yaparken dedeme yakalanmıştımBanyoda bir güzel annemden dayak yemiştimBütün aile benim kötü kız olmamdan korkuyorduAma ben onları hayal kırıklığına uğrattımNamaza başladım Evet yırtık kotlar içinde,posterlerin arasında hiç kaçırmadan 5 vakit kılıyordum

Sigaraya 15 yaşında başladım,içkiyi zaten içiyordumBabam sağolsun İstanbul a git,okumaya bak deyip beni yapayanlız bıraktığı için babam sağolsun

17 yaşında İstanbulda yalnızdımBurnumu her deliğe sokmaya başladım,ilk delik sosyal etkinlikler kulübüydüBurada insanlar ya çiftleşiyor ya da daha rezil şeyler yapıyorduİlk sevgilim de burdan olmuştu

Artık köprü altı günlerim başlamıştıİçki içmek,şarkı söylemek,uçmak

İstanbul da özgürmüşsün pöh Dışarı çıkarsın serserinin biri keyfini kaçırır,okula gidersin;küçümseyip kaçarsın

Köprü altı günlerim sürüp gidiyorduOrada içiyor,şarkılar söylüyorBir geyik bulursam dalgamı geçip deşarj oluyordumAma içkinin tesiri geçince acılar başlıyorduO dayanılmaz acılar

Kendimden nefret ediyor,yaptıklarımdan iğreniyordumKahrolsun böyle insan,böyle hayat

Devrimci arkadaşların toplantılarına katılıyor,gerçekçilik adına söyledikleri şeylere gülüyordumÇünkü söylediklerine kendileri de inanmıyordu

Gün geçtikçe daha çekilmez bir hayatHatta kadını ortak bir mal olarak gören son sevgilimi de hayal kırıklığına uğrattımOnu da aldattım

Artık dayanamıyorum,heryerim sızlıyorHerşeyden,herkesten nefret ediyorumO kadar yanlış yaptım ki

Yaşam artık iyice çığırından çıkmıştı

Ne yapmam gerektiğini biliyordum

Evde kimse yok

Canimdan cok sevdigim annem ve babam´a

Sabah uyandiginizda anne yine odama gelip beni uyandirmak isteyeceksin Belkide bu defaki soguk tenimin sucunu, geceleri ictigim sigara dolayisiyla acik biraktigim pencereye yükleyeceksin Ama bu defa ben kalkmayacagim anne Cok düsündüm cok tarttim hayatin hafifligiyle kalbimin agrilarini Bir cok sorunuz belki yanitsiz kalacak biliyorum Ama bu dakika hicbirini aciklamaya yetmez artik Ben bosverdim sizde bosverin Bu odada kafami yastiga koyup tavana baktigim günlerin anisi geciyor gözlerimden Yüregim cok burkuldu anne , ne yalniz kalabilmeyi becerebildim nede bir birlikteligin bir parcasi olabilmeyi Beni ölüme götüren yolun hic mümkünü olmayan bir hayat oldugunu anladim Hayatim boyunca hic birseye karar veremedim belki ama bu intihar sanirim hayatimdaki en önemli kararim Kimsenin sucu yok sadece birilerini ben kaldiramadim

NY 17 yasinda Lise Ögrencisi tarih 1996

Ardimda birakacagim o kadar güzellikler var ki Tanridan önce ben kendimi affedebilecek miyim bilmiyorum Hersey denilen coklu parcalarin arasindan bir parcayi hayatim sandim Tutulmak degildi benimkisi arinmakti herseyden ve tapinmakti,ve varolmakti dünyanin her katinda o kücük zerreden Bir insani sevmeye indirgeyemiyorum mutluluklarimi,öyle olsaydi eger belki kabullenebilirdim ayriliklarida Kimseden almadim bu yalnizliklari , ve bu gidis sanirim bir kendime dönüs,terkedis degil Simdi hatirladikca onun sesinden bütün sözcükleri, biraz daha yaltaklaniyorum ölüme Üzgünüm bir yerlerden tutunamiyorum bir türlü hayata Anladimki Onsuzluga dayanamamak icin ,onsuz olmaya gerek yokmus Ayriliktan kurtardigim bütün hatiralar yeterliymis ve yorgani yakmak icin önce carsafi tutusturmak gerekiyormus

ZSK Üniversite Ögrencisi Eskisehir 1996

"Onlar yol kesecek ve sen yürüyeceksin Davan için yürüyeceksinyüreyeceksin ardına bakmadan, davasını satanlara aldırmadan Gerekirse öleceksin; ölsende şehadetinle yürüyeceksinÇünkü sen Rabbine döneceksin"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com