Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, sebzeli

Sebzeli Biftek

Eski 07-08-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sebzeli Biftek



Sebzeli Biftek


Özel misafirlerinize özel bir ana yemek: sebzeli biftek Havuç, bezelye, patates ve dana bifteğin birleştiği doyurucu ve besleyici bir lezzet




Malzemeler,


1 kg dana biftek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
5 adet taze patates
2 adet havuç
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı,


Patates, bezelye ve havucu ayrı ayrı tencelerde haşlayın
Yavyan bir tencereye zeytinyağını alıp, kızdırın
Biftekleri tencerenin dibine yerleştirin
Maşayla çevirerek bifteklerin her iki tarafını pişirin
Pişen etleri tencerenin kenarına çekip, kalan etleri aynı şekilde pişirin
Soğanın kabuklarını soyup bütün halde etlerin içine ekleyin
Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin
Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin
Pişen etleri fırın tepsisine dizin
Salçayı 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritin
İçine karabiber ve tuzunu ekleyin
Salçalı karışımı etlerin üzerinde gezdirin
Haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın
Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kaplayın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sebzeli Biftek

Eski 01-28-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Sebzeli Biftek



Sebzeli Bifte
Malzeme:

6 dilim biftek
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı soya sosu
2 adet havuç
2 adet kabak
2 dal dereotu
1 adet büyük boy soğan
5 çorba kaşığı Zeytinyağı
Karabiber
1 dal taze biberiye
1 dal taze kekik

Tarifi:
Etleri 3 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, biberiye, karabiber ve kekik karışımı ile yarım saat marine edin Havuç ve kabakları rendeleyin Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun Havuç ve kabakları ilave edin Soya sosu ve kıyılmış dereotunu ilave edin Orta ateşte pişirinMarine etmiş olduğunuz biftekleri tezgahın üzerine yayın, üzerine kavurmuş olduğunuz sebzeli karışımı yayın Biftekleri rulo şekline getirin ve kürdanla tutturun Yapışmaz yüzeyli bir tavada biftekleri, kalan zeytinyağında çevirerek kızartın Biftekleri orta boy bir tencereye yerleştirin Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin Orta ateşte birkaç taşım kaynatın Bifteklerdeki kürdanları çıkardıktan sonra yeşil soğan ile bağlayarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.