![]() |
Sebzeli Biftek
Sebzeli Biftek
Özel misafirlerinize özel bir ana yemek: sebzeli biftek. Havuç, bezelye, patates ve dana bifteğin birleştiği doyurucu ve besleyici bir lezzet. http://estb.msn.com/i/E9/E81178C3E06...17FBE93C44.jpg Malzemeler, 1 kg dana biftek 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet kuru soğan 1 su bardağı bezelye 5 adet taze patates 2 adet havuç 4 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı, Patates, bezelye ve havucu ayrı ayrı tencelerde haşlayın. Yavyan bir tencereye zeytinyağını alıp, kızdırın. Biftekleri tencerenin dibine yerleştirin. Maşayla çevirerek bifteklerin her iki tarafını pişirin. Pişen etleri tencerenin kenarına çekip, kalan etleri aynı şekilde pişirin. Soğanın kabuklarını soyup bütün halde etlerin içine ekleyin. Tencereye 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Pişen etleri fırın tepsisine dizin. Salçayı 1 su bardağı sıcak suyun içinde eritin. İçine karabiber ve tuzunu ekleyin. Salçalı karışımı etlerin üzerinde gezdirin. Haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın. Tepsinin üzerini aliminyum folyoyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Cevap : Sebzeli Biftek
1 Eklenti(ler)
Sebzeli Bifte
Malzeme: 6 dilim biftek 1 diş sarımsak 2 adet domates 1 çay kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı soya sosu 2 adet havuç 2 adet kabak 2 dal dereotu 1 adet büyük boy soğan 5 çorba kaşığı Zeytinyağı Karabiber 1 dal taze biberiye 1 dal taze kekik http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1264702054 Tarifi: Etleri 3 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, biberiye, karabiber ve kekik karışımı ile yarım saat marine edin. Havuç ve kabakları rendeleyin. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun. Havuç ve kabakları ilave edin. Soya sosu ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Orta ateşte pişirin.Marine etmiş olduğunuz biftekleri tezgahın üzerine yayın, üzerine kavurmuş olduğunuz sebzeli karışımı yayın. Biftekleri rulo şekline getirin ve kürdanla tutturun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada biftekleri, kalan zeytinyağında çevirerek kızartın. Biftekleri orta boy bir tencereye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynatın. Bifteklerdeki kürdanları çıkardıktan sonra yeşil soğan ile bağlayarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.